Officieel: de Nikon 1 J2

Het is zover: de Nikon 1 J2 is officieel aangekondigd. Er was al aardig wat informatie uitgelekt, en dat lijkt allemaal wel te kloppen. Maar er valt natuurlijk nog genoeg nieuws te melden.

Wat is er nieuw?

Hoewel al bekend was dat er ten opzichte van de J1 weinig zou veranderen, zijn er toch een paar opvallende vernieuwingen te melden. De nieuwe stand die aan het instelwiel is toegevoegd hebben we al genoemd: naast de standen Motion Snapshot, Smart Photo Selector, Still Image en Movie heeft de J2 er een Creative Mode bijgekregen. Achter deze stand zitten acht fotografiestanden met creatieve effecten: Night Landscape, Night Portrait, Backlighting, Easy Panorama, Soft (een soft-focus effect), Miniature Effect, Selective Color, en vier speciale belichtingsstanden die helaas niet worden toegelicht.


Night Portrait: er worden twee opnames gemaakt, één met flitser en één zonder. Die opnames worden automatisch gecombineerd.

De tweede vernieuwing zit in de manier van aan- en uitzetten. De Nikon 1 J2 gaat automatisch aan als je het objectief uitschuift, en weer automatisch uit als je het objectief terug in de Lock-stand zet. Wat vooral opvallend is, is dat deze feature al werkt met de bestaande 10-30mm en 30-110mm objectieven. Uiteraard werkt het ook met de nieuwe 11-27.5mm pancake zoom, waarover later meer.

De laatste nieuwtjes zijn het verbeterde scherm, en de iets anders vormgegeven knoppen op de achterkant. Maar dat was eigenlijk al bekend. De resolutie van het scherm wordt verdubbeld ten opzichte van de J1, en gaat dus naar 921.000 pixels. De diameter van 3 inch blijft gelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon 1 J2 wordt leverbaar in zes kleuren: zwart, wit, zilver, rood, zilver, oranje, en roze, en is verkrijgbaar vanaf 6 september. Voorlopig worden er twee adviesprijzen gemeld. In combinatie met de 10-30VR gaat de J2 voor €539 over de toonbank. Gecombineerd met de nieuwe 11-27.5mm bedraagt de adviesprijs €519.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *