Nokia komt met Lumia EOS telefoon met 41 megapixels

De Nokia Lumia EOS, de verwachte opvolger van de PureView 808, zou er binnenkort echt moeten komen. Deze smartphone zou op Windows Phone draaien en over een 41 megapixel camera beschikken. 

De Nokia PureView 808 was een telefoon die draaide op Symbian en is nooit echt een succes geworden, hoewel de cameratechniek veelbelovend was. Nu Nokia is overgestapt op Windows Phone, wil het Finse bedrijf het nog eens proberen. De Nokia Lumia EOS, zoals de nieuwe telefoon waarschijnlijk gaat heten, zou volgens geruchten beschikken over een 4,5 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dit geeft een pixeldichtheid van 326 pixels per inch (ppi). Men zou dit in vergelijking met de concurrerende toestellen als de HTC One ( 469 ppi) en de Samsung Galaxy S4 (441 ppi) wellicht als wat summier kunnen bestempelen, aangezien dit waarschijnlijk een high-end toestel zal worden. Al met al blijft dit natuurlijk persoonsafhankelijk.

Een van de nadelen van de Nokia PureView 808 was de dikte van de behuizing. Vanwege de cameramodule was de PureView 808 wel 18,07 mm dik (camerabult), wat in vergelijking met de nieuwste toestellen natuurlijk vrij fors is. Met de Lumia EOS zou Nokia een slanker toestel neer willen zetten met als kerst op de taart de camera.

De sensor van de camera is een exemplaar van 41 megapixel. Er zouden echter maximaal foto’s kunnen worden gemaakt van 34 megapixel. Dit heeft er mee te maken dat Nokia, net als bij de PureView 808, de sensor meer afgesteld heeft op kwaliteit. Behalve foto’s maken, zou men ook Full HD video’s kunnen opnemen en daarbij de framerates zelf kunnen regelen.

Men verwacht dat de Nokia de Lumia EOS op 9 juli zal lanceren. De adviesprijs is onbekend, maar een prijskaartje van meer dan 600 Euro is niet onwaarschijnlijk, aangezien zijn voorganger ook een hoog prijskaartje had (599 Euro).

Het is overigens de vraag of cameramaker Canon de modelnaam ‘EOS’ zal kunnen waarderen.

De Nokia Lumia EOS zou de opvolger zijn van de PureView 808 en zou eveneens over een 41 megapixel beschikken

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *