Nikons goedkopere WU-1a wifi-module via hack geschikt voor D4 en D800

Nikon biedt voor de D3200 leuke extra’s met de WU-1A wifi dongle. Deze dongle maakt het mogelijk om je smartphone via wifi met de D3200 te verbinden. Je kunt dan de Liveview beelden bekijken op je telefoon, foto’s maken vanaf je telefoon en de foto’s direct op je telefoon beschikbaar krijgen. Deze dongle is beschikbaar voor circa € 40,-. Maar wat nu als je deze mogelijkheden wilt hebben op andere camera’s?

D3200 met WU-1A

Voor bijvoorbeeld de D4 of D800 zijn deze mogelijkheden er ook. Wel ben je dan verplicht om de WT-5 te kopen voor circa € 600,- of zelfs de WT-4 van circa € 700,-! Hardware hacker Joe Fitz vroeg zich af of dat niet goedkoper kon. Met behulp van reverse engineering heeft hij gekeken of de WU-1A ook bruikbaar was met de meer professionele camera’s. Hiervoor heeft hij de WU-1A uitelkaar gehaald, communicatie tussen dongle en camera bekeken en heeft hij de nodige beschikbare informatie doorgespit.

Alhoewel dit project nog steeds in ontwikkeling is, is het wel gelukt om met meerdere modellen via de gehackte WU-1a te laten communiceren. De tussentijdse resultaten kun je vinden in de Engelstalige presentatie en onderstaande video. Of hiermee op termijn goedkopere alternatieven beschikbaar komen, is niet bekend.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *