Nikon WR-1 wireless remote controller voor D7100

Samen met de D7100 DSLR introduceert Nikon vandaag ook de WR-1 draadloze transceiver. Hiermee kunnen meerdere camera’s bestuurt worden voor zowel het opnemen  van foto als video. Deze wordt geplaatst op de flitsvoet en verbonden met de camera in de GPS poort. Hij kan naar voren gekanteld worden of recht op de camera gebruikt worden.

Nikon WR-1 Wireless Remote Controller

Niet alleen een andere WR-1 kan bestuurt worden, maar ook bijvoorbeeld de WR-R10 die samenwerkt met onder andere de D5200, D3200 en D600. Als op de slave camera een WR-1 is bevestigt kan zelfs de ISO, gebruikte foto modus, sluitertijd en het diafragma ingesteld worden. Timelapse is ook mogelijk. De maximale werkafstand is 120 meter tussen twee WR-1’s en er kan gewerkt worden in vier groepen met totaal 20 WR-1’s en 64 WR-R10’s. Het bereik kan verdubbeld worden door twee extra WR-1’s op de camera te plaatsen.

Aan iedere groep kan een eigen functie gegeven worden, waaronder interval shooting, foto, bulb en video. Hierdoor is het mogelijk om met meerdere camera’s van hetzelfde onderwerp tegelijk een foto of video te maken uit verschillende hoeken.

Vooralsnog staat alleen de D7100 camera als compatibel aangegeven op de website van Nikon. De adviesprijs voor de WR-1 is 499 euro en moet vanaf 21 maart verkrijgbaar zijn.

Nikon WR-1 Wireless Remote Controller

Nikon WR-1 Wireless Remote Controller

Slides uit de presentatie van Nikon:

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *