Nikon Spots nu ook als app verkrijgbaar

In mei van dit jaar introduceerde Nikon ‘Nikon Spots’: een website waarmee professionele fotografen die met Nikon-apparatuur werken hun foto’s van fotogenieke trekpleisters in Nederland met consumenten delen. Daarbij geven ze, aldus het persbericht destijds, handige tips over standpunt, compositie en andere zaken die gebruikers helpen het maximale uit hun camera te halen. De gedachte erachter, aldus René van Dijk van Nikon Nederland, was o.a. “Consumenten kunnen in Amsterdam, Rotterdam en binnenkort in heel Nederland op hun mobiele telefoon zien welke spots er in hun buurt zijn en hoe ze daar mooie, professioneel ogende foto’s van kunnen maken. Alsof een professionele fotograaf als persoonlijke instructeur met ze mee loopt.”

Nikon Spots

Sinds de lancering heeft het, getuige een blik op de website, voor Nederlandse locaties nog niet echt stormgelopen. Aan de andere kant, er zijn bijvoorbeeld wel 28 ‘spots’ voor Amsterdam te vinden. De tips zijn geleverd door leden van Nikon Professional Services, op dit moment zijn er voor 10 locaties in Nederland ‘spots’ opgenomen.

Om deze tips nog eenvoudiger te kunnen laten raadplegen, introduceert Nikon nu de Nikon Spots ook als app, voor Apple iOS en Google Android. De apps zijn in respectievelijk de iTunes App Store en Android Market te downloaden. Ook voor ‘augmented reality browser’ Layar is een ‘laag’ gemaakt waarmee de Spots te zien zijn, je kan er meer over lezen op het Layar blog.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *