Nikon SB-910 Speedlight i-DDL flitser aangekondigd

De professionele SB-900 flitser is met pensioen gestuurd en Nikon heeft vandaag de SB-910 als zijn opvolger aangesteld. De nieuwe Speedlight i-DDL flitser heeft een hoger richtgetal, betere en uitgebreidere bediening, een groter zoombereik van 17-200 mm en drie verlichtingspatronen voor totale controle over de dekking van de flitser. Met Centre-weighted, Even en Standard verlichtingspatronen biedt de flitser mogelijkheden voor alle opnameomstandigheden. De kop kan 90º omhoog en 7º omlaag gekanteld worden en ook horizontaal 180º naar rechts en naar links draaien. De SB-910 is voorzien van opnieuw opgestelde menu’s voor een meer intuïtieve bediening. De menu’s zijn duidelijker en de selectieschijf is voorzien van een inkeping zodat je kunt voelen hoe je de instellingen verandert. De verlichte knoppen zijn beter zichtbaar in het donker en de SB-910 bevat harde (plastic) afdek kleurenfilters, die langer meegaan en eenvoudiger te bevestigen zijn. De SB-910 maakt deel uit van het Nikon Creative Lighting System en kan eenvoudig opgenomen worden in verlichtingsset-ups met meerdere flitsers. De Speedlight SB-910 is vanaf 15 december verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 509.


Overzicht van de meest opvallende specificaties:

 • Compatibel met FX- en DX-formaat SLR-camera’s. 
 • Nikon Creative Lighting System
 • Richtgetal: 34 (STD)/39 (CW)/31 (EVEN) (FX-formaat, ISO 100, m, bij 35 mm)
 • Maximaal richtgetal: 54,5 (CW, FX-formaat, ISO 100, m, bij 135 mm)
 • Verlichtingspatronen Centre-weighted, Even en Standard: De modus Centre-weighted concentreert de verlichting op het centrum van het beeld, wat handig is bij het gebruik van een teleobjectief. De modus Even verstrooit het licht gelijkmatig over het beeld, handig bij het nemen van groepsfoto’s. De modus Standard zorgt voor een standaardbalans tussen kracht en lichtverspreiding.
 • Automatische zoom in meerdere stappen met een grote zoomdekking van 17-200 mm.
 • Verfijnde ergonomische eigenschappen voor intuïtieve bediening. Beschikt over een groot lcd-scherm, duidelijke menusystemen, handig geplaatste bedieningselementen en verlichte knoppen die ook bij weinig licht eenvoudig te bedienen zijn.
 • Automatische detectie van sensorformaat: herkent automatisch camera’s in FX- of DX-formaat.
 • Zeer korte oplaadtijd: slechts circa 2,3 seconden met LR6 NiMH-batterijen.
 • AF-hulpverlichting: compatibel met Multi-CAM 3500 FX/DX AF-sensormodule.
 • Mogelijkheid voor indirect flitsen: draait 180º horizontaal naar rechts en naar links, kan tot 90º omhoog en tot 7º omlaag gekanteld worden.
 • Thermisch beschermingssysteem: waarschuwt bij buitensporige hitteopbouw tijdens intensieve opname.
 • Wordt geleverd met harde gloeilamplicht- en tl-licht-kleurenfilters.
 • Automatische filterdetectie: Flitser past automatisch de kleurtemperatuurinstellingen van de aangesloten camera aan op basis van de kleur van het gebruikte filter.
 • Firmware kan worden bijgewerkt via het opslagmedium in de aangesloten camera.

PERSBERICHT

Nikon Speedlight SB-910: meester van het licht 
Ter vervanging van de succesvolle SB-900 introduceert Nikon vandaag het nieuwe paradepaardje onder de i-DDL (intelligente DDL) Speedlight flitsers: de Nikon SB-910. De SB-910 is snel, flexibel en krachtig, en biedt met zijn opnieuw ontworpen menu’s en bedieningselementen bijzonder uitgebreide mogelijkheden voor fotografie met een op de camera geplaatste of draadloze flitser. Het is een krachtig hulpmiddel voor professionals die verlichting van studiokwaliteit eisen.

Details
De SB-910 combineert een betere en uitgebreidere bediening met een groter zoombereik van 17-200 mm en drie verlichtingspatronen voor totale controle over de dekking van de flitser.

Controle over licht
De SB-910 is een krachtige, draagbare lichtbron die precieze flitsbelichting levert in combinatie met naadloze invulflits-prestaties, zelfs in moeilijke belichtingssituaties. Met Centre-weighted, Even en Standard verlichtingspatronen biedt de flitser mogelijkheden voor alle opnameomstandigheden. Bovendien kan de SB-910 een zoombereik van 17-200 mm overbruggen en toch een gelijkmatige lichtverspreiding handhaven. Perfect dus voor professionals die de volledige controle willen hebben over de lichtkwaliteit. Door middel van een kop die tot 90º omhoog en tot 7º omlaag gekanteld kan worden en horizontale rotatie tot 180º naar rechts en naar links, biedt de SB-910 mogelijkheden voor indirect flitsen. Dankzij een verbeterd thermisch beschermingssysteem zijn hittedetectie en oplaadtijd geoptimaliseerd.

Smooth Operator
De SB-910 beschikt over verfijnde ergonomische eigenschappen en opnieuw opgestelde menu’s voor een meer intuïtieve bediening. De menu’s zijn duidelijker en de selectieschijf is voorzien van een inkeping zodat je kunt voelen hoe je de instellingen verandert. De verlichte knoppen zijn beter zichtbaar in het donker en de SB-910 bevat harde (plastic) afdek kleurenfilters, die langer meegaan en eenvoudiger te bevestigen zijn. De SB-910 maakt deel uit van het gewaardeerde Nikon Creative Lighting System en kan eenvoudig opgenomen worden in verlichtingsset-ups met meerdere flitsers. De Speedlight SB-910 is vanaf 15 december verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 509.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *