Nikon Photo Contest 2012-2013 inzendperiode vanaf december

Nikon laat weten dat de Photo Contest 2012-2013 van start gegaan is. De inzendperiode loopt van 1 december 2012 tot en met 28 februari. Deelname staat open voor amateur- en beroepsfotografen uit alle landen, ongeacht vaardigheden en ervaring. Natuurlijk is deelname in de Technyx Flickr, waarvan we regelmatig een top-5 publiceren, een ideale voorbereiding om je foto’s te laten beoordelen, maar je kan dus sinds begin deze maand inzenden. Ga je ook meedoen aan Nikons Photo Contest? Laat het ons dan weten in de reacties!


‘Nikon Photo Contest (NPC)’ is de nieuwe naam voor wat voorheen de Nikon Photo Contest International
heette, een fotowedstrijd die voor het eerst in 1969 werd gehouden. Na 34 jaar heeft deze wedstrijd niet alleen een andere naam gekregen. Er zijn ook een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe categorie in het leven geroepen voor films.

Deelnemers aan de NPC kunnen meedingen in vier categorieën: enkelvoudige foto’s (categorie A), foto verhaal (categorie B, twee tot vijf foto’s die een idee of thema representeren), fotovideo’s (categorie C, voor video’s van maximaal 45 seconden) en Bewegingssnapshots (categorie D). Categorie D is bedoeld voor Bewegingssnapshots, een nieuwe indeling waarbij met Nikon 1-systeemcamera’s gemaakte foto’s en films worden gecombineerd.

Deelname aan deze wedstrijd staat open voor zowel beroeps- als amateurfotografen uit alle landen, ongeacht hun vaardigheden en ervaring.

De jury van de NPC bestaat uit fotografen van wereldfaam die in totaal 64 werken zullen selecteren voor de eerste, de tweede en de derde prijs in elke categorie, naast een hoofdprijs voor de allerbeste inzending. Nieuw is de deelnemersprijs voor meest populaire inzending, die wordt toegekend door de deelnemers zelf. De winnende inzendingen worden bekendgemaakt in de zomer van 2013 en worden opgenomen in een openbare tentoonstelling (de locatie, datum en andere details zullen later worden
bekendgemaakt).

De winnende deelnemers ontvangen geldbedragen van ¥ 100.000 (ca. € 970[1]) tot ¥ 1.000.000 (ca. € 9.700[2]), te besteden aan Nikon-producten, en hun werken worden tentoongesteld.

Ga voor meer informatie over de NPC, de lijst van juryleden, de inzendingsprocedure, het
wedstrijdreglement, een volledige lijst van de prijzen en de regels per categorie naar de officiële website: http://www.nikon-photocontest.com

[1] Volgens de wisselkoers van 31 oktober 2012
[2] Volgens de wisselkoers van 31 oktober 2012

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *