Nikon patenteert 18-55mm voor spiegelloze camera

Recentelijk is een patent vrijgegeven van een 18-55mm f/3.5-5.6 kitlens. Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat het objectief door het lensontwerp bedoeld lijkt te zijn voor een spiegelloze APS-C camera. Nikon heeft wel spiegelloze camera’s (zoals de Nikon 1 J2 en V2), maar die hebben een CX-sensor van 1 inch en het gaat hier dus specifiek om een APS-C camera.  

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Nikon met een tweede productgroep komt voor systeemcamera’s, met een afwijkende lensmount (naast CX, DX en FX). Wat meer voor de hand ligt, is dat Nikon studeert op een Pentax K-01-achtige camera die compatibel zal zijn met DX-lenzen. Maar het is de vraag of we die op korte termijn gaan zien. 

Het patent werd overigens al in april 2011 ingediend, nog voor de lancering van de Nikon 1-reeks. Het objectief heeft 9 lenselementen in 7 groepen, waarvan één asferisch en drie ED elementen. In het patent wordt ook gesproken over een afwijkend ontwerp met 10 lenslementen in 7 groepen met één ED element. In dat geval zou het om een f/4-5.6 versie gaan.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *