Nikon patent toont camera met verwisselbare sensor

Zou het niet makkelijk zijn als je je sensor kon upgraden? Los van evolutionaire vernieuwingen, zoals een kantelbaar scherm of een geïntegreerde wifi- of gps-chip, zijn sensoren toch het meest verbeterd de afgelopen jaren. Meer dynamisch bereik, minder ruis en hogere resoluties. Je kunt het ook nog creatiever zien: voor bepaalde situaties wisselen van sensor: eentje voor zeer weinig licht ‘s nachts, een met een extreem hoge resolutie voor in de studio en een zonder antialias-filter voor maximale scherpte.

Geen idee of Nikon dat ook voor ogen lijkt te hebben, maar de Japanse fabrikant heeft wel een nieuw patent ingediend voor een verwisselbare sensor:

nikon-sensor

Het patent toont een sensor die via de achterzijde van de camera kan worden verwisseld. Het lcd-scherm is uitklapbaar, waardoor de sensor (die achterin de body zit) kan worden verwisseld. Het patent beschrijft vooral een methode om een verwisselbare sensor stevig te monteren. De foutmarge is klein, omdat de sensor niet marginaal scheef mag zitten. Bovendien moet de sensor goed contact maken met de elektronische contacten.

Overigens is het niet de eerste keer dat Nikon rept over een camera met verwisselbare sensor. Al in 2010 werd het eerste patent daarvoor ingediend.

bron: Nikon rumors

4 antwoorden op “Nikon patent toont camera met verwisselbare sensor”

  1. Lijkt me handig. Niet alleen om je sensor te upgraden, maar je kunt ook specialistische sensoren gaan gebruiken. Een sensor met extreem goede hoge iso kwaliteiten voor sport en een met extreem hoge resolutie voor portret en landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *