Nikon nadert 100 miljoen geproduceerde Nikkor objectieven

Nikon heeft bekend gemaakt dat het tot nu toe 95 miljoen Nikkor objectieven heeft geproduceerd. Daaronder vallen lenzen voor verschillende camerasystemen, zoals de Nikon DSLR’s en Nikon 1-serie systeemcamera’s. In totaal gaat het om meer dan 90 verschillende soorten objectieven. De mijlpaal van 100 miljoen objectieven is daardoor in zicht.

Nikkor

Objectieven worden niet onder de naam Nikon verkocht, maar Nikkor. De naam ‘Nikkor’ is ontstaan door de toevoeging van de ‘r’ aan ‘Nikko’, de westerse afkorting van Nippon Kogaku K.K. – dat was de oorspronkelijke naam die werd gebruikt toen het bedrijf werd opgericht. Destijds was het toevoegen van een ‘r’ aan de merknaam zeer gebruikelijk bij de naamgeving van foto-objectieven.

175059-NIKKOR LESES_201205-2c3781-original-1438179397

Hieronder kun je het volledige persbericht lezen:

[alert style=”grey”]

PERSBERICHT

Mijlpaal van 95 miljoenste NIKKOR-objectief bereikt

Nikon maakt vandaag bekend dat de totale productie van NIKKOR-objectieven1 voor Nikon-camera’s met verwisselbare objectieven de 95 miljoen heeft bereikt.

Het uitgebreide assortiment bestaat uit meer dan 90 verschillende soorten objectieven, waaronder de verwisselbare objectieven voor de geavanceerde Nikon 1 camera en de indrukwekkende nieuwe spiegelreflex-objectieven die onlangs op de markt zijn gekomen. Eerder dit jaar kondigde Nikon de AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR aan. Dit teleobjectief met vaste brandpuntsafstand is het eerste NIKKOR-objectief waarbij wordt gebruikgemaakt van een PF-lenselement, wat dit objectief tot het lichtste in zijn klasse maakt.2 Ook de twee nieuwe professionele superteleobjectieven met de lichtste constructie in hun klasse3, de AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR en de AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR, hebben geholpen bij het bereiken van deze productiemijlpaal. Het krachtige en ongelofelijk compacte AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR-zoomobjectief in DX-formaat droeg eveneens zijn steentje bij aan deze prestatie.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt: “Nikon heeft een sterke traditie in de ontwikkeling van hoogwaardige objectieven. In ons NIKKOR-assortiment combineren we tot op de dag van vandaag superieure optische technologieën met technologieën die in de loop van onze lange en succesvolle geschiedenis exclusief door Nikon zijn ontwikkeld.”

Bij de ontwikkeling van het NIKKOR-assortiment worden uiteraard de nieuwste innovaties van Nikon ingezet, zoals de wereldberoemde Nano Crystal Coat en het krachtige vibratiereductiesysteem. De lenselementen van fluorietgras en de PF-lenselementen (Phase Fresnel) zorgen voor uitstekende correctie van chromatische aberratie en maken compactere en lichtere NIKKOR-objectieven mogelijk. Dankzij de fluorcoating van de objectieven worden diverse verontreinigende elementen, zoals stof, vuil, water, olie en vet, zeer effectief afgestoten.

Over NIKKOR

NIKKOR is het merk voor foto-objectieven van Nikon. De naam NIKKOR is ontstaan door de toevoeging van de ‘r’ aan ‘Nikko’, de westerse afkorting van Nippon Kogaku K.K., de oorspronkelijke naam die werd gebruikt toen het bedrijf werd opgericht. Destijds was het toevoegen van een ‘r’ aan de merknaam zeer gebruikelijk bij de naamgeving van foto-objectieven.

Nikons assortiment objectieven voor camera’s met verwisselbare objectieven bestaat momenteel uit meer dan 90 soorten objectieven, van ultragroothoek- tot superteleobjectieven, fisheye-objectieven, zoomobjectieven, micro-objectieven en PC-E-objectieven die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen. Daarnaast zijn er 1 NIKKOR-objectieven voor de geavanceerde Nikon 1 systeemcamera’s.

Nikon heeft zich de afgelopen jaren heel hard ingespannen om de NIKKOR-objectieven een prominente plek te geven in marketing en communicatie activiteiten. Zo is er de website www.nikkor.com met zeer interessante content, behind the scene video’s, interviews met objectiefontwerpers en veel technologie. Ook op www.nikon.nl zijn er veel nieuwe toepassingen gelanceerd, zoals een handige zoekfunctie (op type gebruik), een objectievensimulator en een objectievenoverzicht. Ook lanceerde Nikon onlangs de NIKKOR & ACC app voor de Ipad om o.a. nog meer inzicht en advies te geven in de keuze aan NIKKOR-objectieven, objectievenconstructie, voorbeeldfoto’s, specificaties en vergelijkings-tool, etc. Ook in consumentenpromoties van Nikon Nederland wordt veel aandacht geschonken aan NIKKOR-objectieven zoals de FX-objectieven promotie afgelopen winter en de huidige DX cashback-campagne (t/m 31 juli), waarin een 8-tal DX-objectieven centraal staan.

Voetnoten

1 Verwisselbare objectieven voor SLR-camera’s van Nikon en Nikon 1 geavanceerde camera’s met verwisselbare objectieven

2 Vergeleken met andere 300mm-autofocusobjectieven met vaste brandpuntsafstand (prime) en compatibiliteit met digitale SLR-camera’s in FX-formaat die op 6 januari 2015, het moment van aankondiging, verkrijgbaar waren. Deze claim berust op onderzoek door Nikon

3 AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR: vergeleken met andere 500mm-autofocusobjectieven met vaste brandpuntsafstand (prime), een maximaal diafragma van f/4 en compatibiliteit met digitale SLR-camera’s met een beeldsensor van schermvullend formaat die op 2 juli 2015, het moment van aankondiging, verkrijgbaar waren

[/alert]
Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *