Nikon lanceert Coolpix L610: Full HD voor de kleine beurs

Nikon heeft een nieuwe superzoom-compact geïntroduceerd: de Coolpix L610. Het is de eerste camera in de betaalbare L-serie met een CMOS-sensor, en daarmee de eerste die in Full HD kan opnemen.

Kenmerken

De L610 krijgt een gestabiliseerde 14x zoomlens, die begint bij een equivalent van 25mm en eindigt bij 350mm. Daarbij loopt het diafragma van f/3.3 tot f/5.9. De sensor is er een van het back-lit CMOS type, en beschikt over 16 megapixels. De foto’s die hiermee geproduceerd worden, worden opgeslagen op een SD-kaart, en bekeken op een 3 inch scherm met 460.000 pixels.

Uiteraard is de camera uitgerust met de nodige creatieve opnamestanden, zoals een panoramastand en verschillende filters. Wie toch liever filmt in plaats van fotografeert, heeft dankzij de CMOS-sensor voortaan de mogelijkheid om in Full-HD op te nemen met 30 beelden per seconde. Het geluid wordt daarbij verzorgd door een stereo-microfoon.

Net zoals de andere camera’s in de L-serie wordt deze superzoom gevoed door AA-batterijen; twee stuks in dit geval. Die zijn goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, maar de levensduur is wel minder dan we van lithium-ion accu’s gewend zijn. Na 120 opnames houdt de L610 het al voor gezien.

Prijs en beschikbaarheid

Over twee weken moet hij in de winkels liggen met een adviesprijs van €229. In Nederland worden een zwarte en een zilverkleurige versie geleverd. Wie liever een rode L610 heeft, zal even over de grens moeten kijken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *