Nikon kondigt 40mm f2.8 DX macro-objectief aan

Nikon heeft een nieuw macro-objectief aangekondigd. De AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G is geschikt voor close-up fotografie en biedt een volwaardige 1:1 vergroting. De 40mm lens is bedoeld voor DX camera’s (met APS-C sensor) zoals de D3100, D5100, D7000 en D300. De beeldhoek is gelijk aan 60mm bij 35mm equivalent (fullframe). De scherpstelafstand is slechts 16,3 cm vanaf het sensorvlak. Dankzij een groot maximaal diafragma van f/2.8 kun je onderwerpen laten afsteken tegen een mooie onscherpe achtergrond, terwijl ook scherpere opnamen uit de hand bij weinig licht mogelijk zijn. Het compacte objectief is uitgerust met Nikon’s Silent Wave Motor (SWM) voor een zeer accurate en stille autofocus. Een vloeiende scherpstelling is nog gemakkelijker dankzij de scherpstelstand M/A waarbij je de autofocus kunt negeren en handmatig kunt scherpstellen zonder dat je fysiek moet schakelen tussen automatische en handmatige scherpstelling.

Beschikbaarheid

De AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G heeft een adviesprijs van € 279 en is verkrijgbaar vanaf 25 augustus 2011. Het objectief wordt standaard geleverd met een zonnekap (HB-61) en een zachte lenstas (CL-0915).

PERSBERICHT

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: nieuwsgierig van nature
Nikon kondigt een nieuw DX-formaat 40mm macro-objectief voor close-upfotografie aan, de AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G. Dit objectief is ontworpen om fijne details vast te leggen en beschikt over een reproductiemaatstaf van 1:1 voor prachtige, levensechte beelden. Het objectief biedt de mogelijkheid om details die niet met het blote oog zichtbaar zijn op een fantastische manier te fotograferen en zal dan ook vooral fotoliefhebbers aanspreken die meer willen met de kracht van close-upbeelden.
Van dichtbij bekeken 
Dit 40mm DX-formaat objectief is de nieuwste toevoeging aan Nikon’s assortiment Micro NIKKOR-objectieven en biedt een beeldhoek die equivalent is aan 60 mm op een FX-formaat digitale spiegelreflexcamera. Met een scherpstelafstand van slechts 0,163 m (vanaf het sensorvlak) en een reproductiemaatstaf van 1:1 biedt dit objectief hoge macroprestaties voor close-upfotografie. Dankzij een groot maximaal diafragma van f/2.8 kunt u onderwerpen laten afsteken tegen een mooie onscherpe achtergrond, terwijl ook scherpere opnamen uit de hand bij weinig licht mogelijk zijn. 

Stille kracht 
Of u nu een gedetailleerde opname van een insect wilt maken of de meeldraad van een bloem wilt fotograferen, voor mooie close-ups is precisie vereist. Aangezien dit compacte objectief is uitgerust met Nikon’s exclusieve Silent Wave Motor (SWM) voor een zeer accurate en stille autofocus, kunt u fotograferen zonder het onderwerp te storen. Een vloeiende scherpstelling is nog gemakkelijker dankzij de scherpstelstand M/A waarin u de autofocus kunt negeren en handmatig kunt scherpstellen zoals u dat wilt, zonder dat u fysiek moet schakelen tussen automatische en handmatige scherpstelling. 

Met de AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G kunt u beelden produceren waarin de meest subtiele details natuurgetrouw gereproduceerd worden en zo de verborgen werelden van patronen, structuren en details prachtig vastleggen. Liefhebbers kunnen fantastische macrofoto’s maken, maar het objectief is ook perfect geschikt voor portretten en algemene opnamen. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *