Nikon introduceert fullframe Nikkor AF-S 18-35mm f3.5-4.5G ED

Zoals we eerder deze maand al voorspelden heeft Nikon op de Japanse CP+ beurs een nieuw fullframe groothoekobjectief aangekondigd. De Nikkor 18-35mm f3.5-4.5G ED is een relatief betaalbaar objectief voor op de Nikon D600 (en in iets mindere mate de D800). Het objectief biedt een beeldhoek van 100 graden en is met f3.5-4.5 redelijk lichtsterk. Hij vervangt de bestaande 18-35mm f3.5-4.5D die al ruim 12 jaar op de markt is. Het optische ontwerp is verbeterd en de lens is nu voorzien van een Silent Wave Motor. De nieuwe 18-35mm wordt onder de professionele 16-35mm f2.8 gepositioneerd, wat bijvoorbeeld te merken is aan het ontbreken van beeldstabilisatie.

Specificaties

De nieuwe 18-35mm f3.5-4.5 bevat 12 elementen die zijn onderverdeeld in acht groepen. Drie hiervan zijn asferische lenzen en twee zijn ED-glaselementen (met extra lage dispersie). Volgens Nikon zorgen deze voor een voortreffelijke resolutie en corrigeren ze ongewenste afwijkingen en lichtvlekken. De Nikon Super Integrated Coating moet beeldschaduwen en lensflare tegengaan (zelfs bij tegenlicht), aldus Nikon. Het objectief weegt 385 gram en is voorzien van een metalen vatting en rubberen afdichtingen.

Prijs en beschikbaarheid

Hij is te koop vanaf 7 maart voor een verkoopadviesprijs van €749.

PERSBERICHT

Vandaag lanceert Nikon een nieuw groothoekzoomobjectief, de AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED. De veelzijdige lichtgewicht AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED, de jongste telg in de NIKKOR-groothoekfamilie, vormt een aanvulling op het FX-gamma van Nikon. De verbeterde optische constructie en Silent Wave Motor zorgen voor een stille, snelle en nauwkeurige autofocus, op welke Nikon D-SLR-camerabody je dit AF-S-objectief ook bevestigt.

Dankzij de meer dan uitstekende beeldkwaliteit en de beeldhoek van maar liefst 100º van de AF‑S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED kunnen gevorderde en amateurfotografen op een betaalbare manier experimenteren met de unieke perspectieven die met groothoekzoomobjectieven mogelijk zijn. De beeldhoek bij 18 mm is verbazingwekkend groot en leent zich bij uitstek voor het maken van frappante foto’s van stadsgezichten of binnenruimten. Bij een beeldhoek van 35 mm kun je met dit objectief klassieke, vervormingsvrije groothoekfoto’s maken. Het is daarmee ideaal voor reguliere fotografie en het vastleggen van spontane momenten in het bruisende grotestadsleven.

Flexibel en betaalbaar
De AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED is geoptimaliseerd voor gebruik met full-frame digitale SLR-camera’s met hoge resolutie en staat garant voor uitstekende beelden, zonder dat het je meteen al je spaargeld kost. Daarmee is dit objectief geknipt voor gevorderde amateurfotografen en enthousiaste D-SLR-gebruikers die met verschillende objectieven willen experimenteren. Dit veelzijdige objectief levert prachtige resultaten onder de meest uiteenlopende opnameomstandigheden en zal dankzij zijn praktische, draagbare ontwerp blijvend een plekje vinden in tal van cameratassen.

Simpelweg superieur
De nieuwe optische formule van de AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED omvat 12 elementen die zijn onderverdeeld in acht groepen. Drie asferische lenzen en twee ED-glaselementen (extra lage dispersie) zorgen voor een voortreffelijke resolutie en corrigeren ongewenste afwijkingen en lichtvlekken. De Nikon Super Integrated Coating gaat beeldschaduwen en lensflare tegen, zelfs bij tegenlicht.

Licht en compact
Met zijn gewicht van slechts 385 g is dit draagbare objectief geschikt voor alle D-SLR-camera’s van Nikon, met inbegrip van de D-SLR-instapmodellen die niet over een ingebouwde autofocusmotor beschikken. Door zijn ergonomische constructie van hoge kwaliteit, metalen vatting en rubberen weerbestendige afdichting kan dit oersterke objectief tegen een stootje, waardoor het bij uitstek geschikt is voor reislustige fotografen.

De AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED wordt geleverd met een zonnekap en een zachte lenstas.
Het objectief is naar verwachting leverbaar vanaf 7 maart voor een verkoopadviesprijs van €749.

Specificaties

Brandpuntsafstand: 18–35mm
Max. diafragma: f/3,5–4,5
Min. diafragma: f/22–29
Objectiefconstructie: 12 elementen verdeeld over 8 groepen (met twee elementen van ED-glas, drie asferische lenselementen en Nikon Super Integrated Coating)
Beeldhoek: 100°–63° (76°–44° voor Nikon DX-formaat)
Aantal diafragmalamellen: 7 stuks (afgerond)
Kortste scherpstelafstand: 0,28 m t.o.v. filmvlak
Maat voor filters/voorzetlenzen: 77 mm
Diameter x lengte: Ca. 83 x 95 mm
Gewicht: Ca. 385 g

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *