Nikon Image Space: gratis delen en opslaan van beelden

Online opslag is op verschillende manieren mogelijk. In november lieten we je weten dat Amazon een opslagservice met app heeft. En natuurlijk zijn er ook Dropbox, Google Drive en SkyDrive die dit soort mogelijkheden bieden. Vanaf 28 januari komt daar een nieuwe gratis service bij, namelijk Nikon Image Space.

Niet alleen voor Nikon gebruikers

Nikon had al een dergelijke service, genaamd my Picturetown. De service bestaat al sinds 2007. In plaats daarvan verschijnt nu Nikon Image Space. Volgens Nikon is de nieuwe service inuïtiever, leuker en gebruikersvriendelijker dan de vorige service. Ook is de integratie met sociale netwerken verbeterd. Dat de service door Nikon wordt aangeboden wil overigens niet zeggen dat alleen Nikon gebruikers de service kunnen gebruiken. Ook gebruikers van andere merken kunnen beschikken over een gratis basisaccount. Toch is er wel een verschil. Gebruikers van Nikon camera’s kunnen een speciale account aanvragen. Na controle op de camera komt er dan in plaats van 2 GB bij de basisaccount maar liefst 20 GB beschikbaar. De speciale accounts bieden ook meer faciliteiten zoals het instellen van wachtwoorden van gedeelde beelden en het beperken van de mogelijkheden van downloaden.

Beschikbaarheid

Wie gebruik wil maken van Nikon Image Space moet nog een paar dagen geduld hebben. De service is vanaf 28 januari beschikbaar. De accounts van my Picturetown worden overgezet naar Nikon Image Space, waarbij ook de gegevens en beelden automatisch worden overgezet.

Persbericht

Intuïtiever en eenvoudiger: Nikon Image Space

Amsterdam, 22 januari 2013 – Nikon kondigt vandaag de lancering aan van een nieuwe gratis service voor het delen en opslaan van beelden, Nikon Image Space (www.nikonimagespace.com), die online beschikbaar is vanaf 28 januari¹. Nikon Image Space vervangt de vorige Nikon-service voor beeldopslag, my Picturetown.
Nikon Image Space staat open voor iedereen die graag foto’s maakt of films opneemt, ongeacht het gebruikte cameramerk.

Met deze service kunnen foto’s en films gemakkelijk worden geüpload, weergegeven, geordend en gedeeld via handige opeenvolgende stappen, dankzij een snel systeem, een intuïtieve gebruikersinterface, een duidelijke vensterindeling en een eenvoudige workflow.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt hierover: “Nikon bood my Picturetown², onze oorspronkelijke online service voor het delen van foto’s, aan sinds augustus 2007 en dit was zeer populair. We zagen echter in dat de tijd was gekomen om deze service grondig te herzien en een nieuwe service op te zetten die intuïtiever, leuker en gebruiksvriendelijker is en die beter is geïntegreerd met de sociale netwerken die de meeste mensen gebruiken. Een van de grootste voordelen van Nikon Image Space is dat het openstaat voor iedereen, ongeacht het merk camera dat ze gebruiken en het is helemaal gratis.”

Meer informatie over Nikon Image Space wordt gepresenteerd in de stand van Nikon Imaging Japan tijdens de camera- en fotobeurs CP+ 2013, die plaatsvindt van 31 januari tot 3 februari 2013 in de Pacifico Yokohama (Yokohama, Kanagawa Prefectuur, Japan).

Twee soorten gratis accounts

Nikon Image Space biedt gebruikers de keuze uit twee soorten gratis accounts:
Basisaccounts zijn beschikbaar voor iedereen. Gebruikers van digitale camera’s van Nikon kunnen daarnaast hun account opwaarderen naar een speciaal account, waarbij wordt gecontroleerd of ze een digitale camera van Nikon gebruiken. Hoewel beide soorten accounts gratis zijn, is de maximale opslagruimte voor basisaccounts 2 GB en voor speciale accounts 20 GB. Speciale accounts bieden bovendien meer geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid een wachtwoord in te stellen voor gedeelde beelden en een functie die het downloaden van beelden beperkt.

Verbeterde gebruiksmogelijkheden
Dankzij ingrijpende wijzigingen in het vensterontwerp verlopen opeenvolgende handelingen, van uploaden tot weergeven tot ordenen tot delen, vloeiender. Daarnaast is voor een rustige achtergrondkleur gekozen die aangenamer is voor de ogen, en is de lay-out aangepast voor een groter gebruiksgemak.

Hogere prestaties als websysteem
De werking is verbeterd dankzij een snellere systeemverwerking. Nikon Image Space werkt vloeiender en natuurlijker, waarbij beelden sneller worden geüpload en gedownload en de respons sneller is wanneer beelden worden bewerkt.

Betere samenwerking met sociale netwerksites
Dankzij een betere samenwerking met sociale netwerksites zoals Facebook* en Twitter* beschikt u over meer mogelijkheden om foto’s van speciale momenten te delen en beelden kunnen gemakkelijker dan ooit vanuit Nikon Image Space op die sites worden geplaatst.

Footnotes

¹De site is beschikbaar op 28 januari 2013 om 20:00 uur Japanse tijd.
²Gegevens en beelden uit my Picturetown-gebruikersaccounts worden automatisch overgezet naar NIKON IMAGE SPACE.

*Facebook® is een gedeponeerd handelsmerk van Facebook, Inc.
*Producten, merknamen en servicenamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Eén gedachte over “Nikon Image Space: gratis delen en opslaan van beelden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *