Nikon DX-camera’s gehackt, videolimiet opgeheven

Eerder maakte Simeon Pilgrim bekend dat hij er in geslaagd was om de firmware van de Nikon D5100 te hacken. Hierbij kreeg hij de hulp van Vitaliy Kiselev die de Panasonic GH2 heeft gehackt. Een tijdje later kwam er ook de eerste onofficiële firmware naar buiten, in de vorm van een Star Wars-firmware die een aantal woorden aanpaste met een aantal namen uit de films. Maar verder voegde die firmware niets toe aan de functionaliteit van de camera.

Nikon D7000 Body

Nu brengt Simeon een firmware-update uit die de videolimiet bij de Nikon D3100, D5100 én D7000 opheft. Normaal kunnen deze camera’s maximaal 20 minuten aan één stuk filmen. Door deze onofficiële firmware kun je filmen tot de limiet van 4GB, wat neerkomt op ongeveer 25 tot 30 minuten filmen. Dit komt omdat het FAT32-systeem, die gebruikt wordt op geheugenkaartjes, maar maximaal bestanden van 4GB kan adresseren. Simeon waarschuwt wel dat dit op eigen risico is, het is niet bekend wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Maar hij verwacht dat er bij normaal gebruik geen sprake van schade zou kunnen zijn.

Ook heeft Simeon een forum opgericht waar je je ervaringen met zijn firmware kan delen en waar je nieuwe functionaliteit kan aanvragen. Er is al een zeer lange lijst met aanvragen, hopelijk zullen we dit in volgende firmwareupdates van hem terugvinden. Als er nieuwe interessante features bijkomen, zullen we dat zeker melden.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *