Nikon D7000 gedemonteerd

Op Technyx kon je eerder al lezen dat Roger Cicala van LensRentals.com het geluk had om een Sony NEX-5 uit elkaar te mogen halen. Deze keer heeft hij nogmaals geluk: er zat een krasje op de sensor van een Nikon D7000 waardoor ze het bij LensRentals.com interessanter vonden om de D7000 onderdeel per onderdeel te verkopen. Dit komt omdat Nikon sinds kort enkel nog via haar eigen kanaal onderdelen verkoopt en niet meer aan lokale herstellers, waardoor de onderdeelprijzen van Nikon gestegen zijn.

Nikon D7000 dissectie onderkant

Cicala beweerde dat de Sony NEX-5 een prachtige camera binnenin was, omdat het eigenlijk redelijk simplistisch in elkaar zat. Als je dan kijkt naar de dissectie van de D7000 weet je direct waarover hij het heeft. De camera zit veel ingewikkelder in elkaar met veel meer draden, printplaten en onderdelen. Dit komt doordat een spiegelreflexcamera een spiegel, prisma, autofocussensor en flits bevat, die allemaal niet in de Sony NEX-5 zitten.

Nikon D7000 achterkant

Het aantal schroefjes is ook een veelvoud dan de Sony NEX-5, na 63 schroefjes in 11 verschillende soorten was hij nog niet eens halfweg. Er waren zeker nog 50 schroefjes te vinden en dan had hij niet alles opengeschroefd. Je bent gewaarschuwd, als je ooit je spiegelreflex open wil halen, zie dan dat je heel goed onthoudt waar elke schroef hoort. Opmerkelijk was wel dat er stofjes waren op de autofocussensor, wat volgens Cicala al aanwezig zou moeten zijn van in het begin. Hij stelt zich vragen of dit de werking ervan zou beïnvloeden. Als extraatje kan je ook de striptease van de Canon 5D Mark III zien op LensRentals.com.

Nikon D7000 onderdelen

Foto’s: Lensrentals

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *