Nikon D3200 verwacht in april

Verse geruchten duiden er op dat Nikon in april de D3200 gaat aankondigen. De opvolger van de D3100 zal volgens de roddels in de wandelgangen uitgerust worden met een nieuwe sensor van maar liefst 24 megapixels. Verder zou hij beschikken over 11 autofocus-punten (identiek aan de D3100), vier foto’s per seconde schieten en lichtgevoeligheden van ISO 100 tot en met 6400 halen (uitbreidbaar tot en met 12.800). Verder wordt er gesproken over verbeterde mogelijkheden op het gebied van video en een draadloze verbinding (wifi of iets anders) waarmee beelden kunnen worden overgezet.

Megapixels

Vooral de enorme groei van het aantal megapixels is zeer opvallend. De D3x00-lijn is Nikon’s budgetserie spiegelreflexcamera’s, die bedoeld zijn voor instappers. De stap naar 24 megapixels is vrij groot, te meer als je bedenkt dat zijn voorganger, de D3100, over 14 megapixels beschikt. Het betreft bijna een verdubbeling van het aantal pixels. Vooral voor een instapper is dat opvallend en naar onze mening nogal ‘overkill’. Veel beginners maken maar weinig gebruik van de mogelijkheden van hoge resoluties, zoals het croppen van foto’s en het afdrukken op zeer grote formaten. Bovendien levert dit uiteraard grotere bestanden op, wat weer hogere eisen stelt aan computers en beeldbewerkingssoftware, harde schijfruimte en flashkaartjes. We vermoeden dat de sensor – als het gerucht klopt – gebaseerd zal zijn op de 24 megapixel-sensor van Sony, die ook in de a65 en a77 gebruikt wordt.

Meer in het vat

Volgens Nikon rumors staan er voor dit jaar nog drie andere DSLR’s gepland. Naast een opvolger van de D5100 (de D5100?) zou het om een opvolger van de D300s (D400?) gaan. Met name naar de laatste wordt al een tijdje uitgekeken, omdat deze zo onderhand wel aan vervanging  toe is. Mogelijk worden deze camera’s uitgerust met dezelfde 24 megapixel APS-C sensor. De D3200 is de eerste in de reeks en wordt volgens de geruchten al in april verwacht.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *