Nikon Coolpix S800c camera met Android OS

Er zijn beelden uitgelekt van Nikon’s eerste camera met Android OS. De Coolpix S800C is volgens de lekken een camera met een 10x optische zoomlens (25-250mm), een 8,9 cm OLED-scherm met wifi en gps. Volgens de geruchten zou Nikon Android 2.3 Gingerbread gebruiken. Waarom een besturingssysteem van een telefoon op een camera? Dat hebben we in maart dit jaar al eens uitgebreid besproken, naar aanleiding van de Android camera die Polaroid in januari op de CES aankondigde. 

De camera zal in principe alle Google Play-apps kunnen draaien. Aangezien de primaire rol van het apparaat een fotocamera is, kun je in eerste instantie denken aan apps met filters of creatieve bewerkingen. Of natuurlijk bekende apps als Instragram, waarmee je een creatief bewerkte foto direct op internet zet. Natuurlijk zit er geen sim-kaart in en blijf je afhankelijk van internettoegang, maar je kunt de camera daarvoor natuurlijk ook koppelen aan je smartphone via wifi. Ben je even klaar met fotograferen, dan kun je probleemloos overgaan met het bijwerken van je to-do-list of een spelletje Angry Birds.

Volgens de geruchten wordt de camera op morgen officieel aangekondigd. Ook Samsung en Panasonic zouden een camera in combinatie met het Android besturingssysteem overwegen.


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *