Nikon COOLPIX S6600 met Gesture Control

Het gebeurt niet vaak meer dat we noemenswaardige nieuwe functionaliteit in een compactcamera aantreffen. Camera’s kunnen tegenwoordig zo veel dat het voor fabrikanten lastig is om zich nog te onderscheiden. Maar met de Coolpix S6600 heeft Nikon toch iets bijzonders geïntroduceerd: Gesture Control.


Op afstand bedienen zonder afstandsbediening

Op het eerste gezicht is de Coolpix S6600 een normale compactcamera, met alle functies die we tegenwoordig kunnen verwachten. Een 16 megapixel sensor, 12 keer optische zoom, WiFi, Full-HD video-opname en een kantelbaar scherm. Uiteraard zijn ook de nodige creatieve filters en opnamestanden aanwezig. Op zich keurige specificaties, maar niet echt onderscheidend ten opzichte van de concurrentie.

Wat deze camera echter wel onderscheidend maakt, is de manier van bedienen bij het maken van een zelfportret. Als je het scherm 180 graden draait om een zelfportret te maken, houdt de camera goed in de gaten hoe je beweegt. Door je handen op een bepaalde manier in het beeld te bewegen, kan je foto’s maken, video’s opnemen, en de optische zoom bedienen. In feite lijkt dit een beetje op de Kinect-technologie die Microsoft bij z’n Xbox-spelcomputers gebruikt, maar bij fotocamera’s hebben wij dit nog niet eerder gezien.

Prijs en beschikbaarheid

Eind augustus gaat de Coolpix S6600 in de verkoop. Er is keuze uit vier kleuren: zwart, rood, paars en wit. De adviesprijs bedraagt 229 euro.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *