Nikon Coolpix S1200pj met projector en S100

Nikon breidt haar COOLPIX Style-assortiment uit met twee nieuwe modellen. De eerste toevoeging is de COOLPIX S1200pj, de vernieuwde compactcamera met ingebouwde projector en daarmee de opvolger van COOLPIX S1100pj. Met een lichtopbrengst van 20 lumen is projectie met de S1200pj helderder dan van de voorganger. Bovendien is het mogelijk een directe verbinding* te maken met iPhone, iPad en iPod Touch, waardoor gebruikers over nog meer mogelijkheden beschikken voor het delen van films en foto’s. Daarnaast introduceert Nikon de COOLPIX S100, een stijlvolle 16 megapixel camera met multitouch-bediening, een 3,5 inch OLED-touchscreen en de mogelijkheid om 3D-opnamen te maken.

 

COOLPIX S1200pj: projectie vanaf je iPhone

Met de introductie van Nikons derde projector camera behoort het met z’n allen rond een klein schermpje zitten om foto’s, films of presentaties te bekijken, echt tot de verleden tijd. De COOLPIX S1200pj biedt meerdere manieren om verbinding te maken met je bestanden, waardoor het nu nog gemakkelijker is om gemaakte opnamen te delen. De S1200pj is namelijk compatibel* met iPhone, iPad of iPod Touch en kan met een Mac of PC worden verbonden, zodat je direct beelden en films kunt projecteren. Met een lichtopbrengst van 20 lumen en DLP-technologie is de projectie helderder dan ooit en kunnen geprojecteerde beelden met een afmeting van 26 tot 152 cm (5 tot 60 inches) worden weergegeven. Verlichte bedieningselementen op de camera en de optionele afstandsbediening zorgen eveneens voor een eenvoudige bediening bij weinig licht. De COOLPIX S1200pj heeft een 14 megapixel CCD-beeldsensor, HD-filmopnamen (720p) met stereogeluid, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en vier functies voor het automatisch beperken van onscherpte. 

De COOLPIX S1200pj is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van 429 euro en is alleen verkrijgbaar in het zwart.

 

COOLPIX S100 met 3,5″ OLED touchscreen

De COOLPIX S100 is bedoeld voor mensen die een camera zoeken die gemakkelijk in het gebruik is. De body van slechts 18,1 mm dik past gemakkelijk in een binnenzak of tas. Het multitouch bedieningspanel reageert direct op de aanraking van je vingers en biedt een intuïtieve werking op een groot OLED-scherm van 8,7 cm (3,5 inch).

Voor mensen die plezier willen beleven aan fotografie biedt de COOLPIX S100 tevens een nieuwe voorziening voor 3D-opnamen. De 3D-opnamestand combineert twee foto’s die zijn gemaakt vanuit verschillende posities tot een 3D-beeld, dat kan worden weergegeven op tv’s en computers die 3D ondersteunen. Net als bij alle andere COOLPIX-modellen zijn goede prestaties in iedere situatie gewaarborgd door de gevoelige 16 megapixel CMOS-sensor. Het toestel biedt tevens Full HD-filmopnamen (1.080p) met stereogeluid, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom, technologie om onscherpte tegen te gaan en speciale lichtstanden zoals Nachtportret.

De functie Eenvoudig panorama vergroot je gezichtsveld nog verder door foto’s van 360° en 180° te bieden. Terwijl je de camera verticaal of horizontaal voortbeweegt, neemt de CMOS-sensor in rap tempo een aantal foto’s die direct worden samengevoegd tot een panoramabeeld.

De COOLPIX S100 is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 269 en is verkrijgbaar in het zwart en roze.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *