Nikon Coolpix P7100: compact voor de pro

Nikon introduceert vandaag een nieuw topmodel in het COOLPIX Performance segment, de COOLPIX P7100. De P7100, opvolger van de P7000, biedt een verbeterde beeldkwaliteit, kortere vertragingstijd, snellere automatische scherpstelling en kortere opstarttijd. Een nieuw, kantelbaar 7,5 cm (3 inch) LCD-scherm vergemakkelijkt de compositie van foto’s en het vastleggen van opvallende filmpjes vanuit ongebruikelijke hoeken of lastige posities.

 

De P7100 beschikt over een NIKKOR-groothoekobjectief met 7,1x zoom, een bereik van 28 tot 200 mm (kleinbeeldequivalent), RAW-bestandsindeling, snel EXPEED C2-verwerkingssysteem, snelle respons en volledig handmatige bediening. De grote, 10,1 megapixel (effectief) 1/1,7-inch CCD-sensor zorgt voor een groot dynamisch bereik en uitstekende prestaties bij weinig licht. 

Ten behoeve van een hoge kwaliteit filmt de COOLPIX P7100 in HD (720p), met optische zoom, automatische scherpstelling en een beeldsnelheid van 24 beelden per seconde (bps). Om gebeurtenissen exact naar wens vast te leggen, kan de witbalans al voor het opnemen worden ingesteld en kan gebruik worden gemaakt van de automatische belichtingsvergrendeling (AE) om de gewenste automatische belichting voor elk willekeurig moment tijdens de opname vast te leggen. De COOLPIX P7100 ondersteunt tevens het gebruik van een externe microfoon en heeft een ingebouwde HDMI-connector met ondersteuning voor HDMI-CEC voor uitvoer naar een HD-TV.

De COOLPIX P7100 is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 549 en is verkrijgbaar in het zwart.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *