Nikon Coolpix AW100 weerbestendige camera

Nikon introduceert vandaag haar eerste camera in een (voor Nikon) nieuw segment compact camera’s, speciaal ontworpen voor actief buitengebruik. De water-, schok- en vorstbestendige COOLPIX AW100 is robuust genoeg voor elke activiteit en biedt fantastische opnamen, of je nu op de latten in sneeuw staat of met je snorkel in het water ligt. De COOLPIX ‘All Weather’ categorie wordt toegevoegd aan de drie bestaande COOLPIX-segmenten: Style (S), Performance (P) en Life (L). De AW100 is waterbestendig tot op 10 meter diepte, schokbestendig tot een valhoogte van 1,5 meter en vorstbestendig tot een temperatuur van -10 °C. Met functies als ingebouwde GPS (global positioning system), een elektronisch kompas en een ingebouwde wereldkaart* kun je je afbeeldingen eenvoudig van geografische markeringen voorzien, je kunt oriënteren op nieuwe plaatsen en je route volgen terwijl je onderweg bent. De gevoelige 16 megapixel CMOS-sensor met verlichting van de achterkant (backside illuminated), in combinatie met de speciale modi voor opnamen bij weinig licht, biedt schitterende resultaten, zowel bij fel zonlicht, gedurende de nacht of onder water tijdens het duiken.

De AW100 beschikt tevens een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom, Full HD-filmopnamen (1.080p) met stereogeluid en vier geavanceerde functies tegen onscherpte om de effecten van het bewegen van het onderwerp, weinig licht en het trillen van de camera tot een minimum te beperken. De functie Eenvoudig panorama vergroot je gezichtsveld nog verder door foto’s van 360° en 180° te bieden. Terwijl je de camera verticaal of horizontaal voortbeweegt, neemt de CMOS-sensor in rap tempo een aantal foto’s die direct worden samengevoegd tot een schitterend panoramabeeld.

De COOLPIX AW100 is leverbaar vanaf 8 september voor een adviesprijs van € 349 en is verkrijgbaar in drie kleuren: camouflage, oranje en zwart.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *