Nikon bevestigt komst Nikkor 800mm AF-S f/5.6 VR

Afgelopen weekend kondigden we het al onofficieel aan en nu is het dan ook officieel bevestigd. Nikon komt binnenkort met een Nikkor 800mm AF-S f/5.6 VR op de markt – de opvolger van de in 2005 uitgefaseerde 800mm. Nikon kan nog niet aangeven wanneer de verkoop van start gaat,  wat de exacte specificaties zijn en wat de adviesverkoopprijs zal worden, maar er verschijnt deze maand wel een prototype.

de oude 800mm

de nieuwe

Later deze maand, tijdens het Open Golf Championship op de Royal Lytham & St. Annes Golf Club in Lancashire (Engeland), wordt een prototype van het nieuwe objectief voor de eerste keer getoond aan beroepsfotografen. Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 22 juli 2012. Het grote publiek kan het objectief bewonderen tijdens de Photokina 2012, de grootste fotografie- en filmbeurs ter wereld die van 18 tot en met 23 september in het Duitse Keulen wordt gehouden.

PERSBERICHT

Nikon heeft vandaag bekendgemaakt een baanbrekend supertele-objectief met vaste brandpuntsafstand te hebben ontwikkeld, als aanvulling op zijn serie full-frame (FX) NIKKOR-objectieven. Het 800 mm AF-S-objectief, met een groot diafragma van f/5.6 en VR (vibratiereductie)-systeem, is volledig compatibel met het autofocussysteem van alle Nikon-camera’s.

Het nieuwe objectief is ontwikkeld om de NIKKOR-lijn van supertele-objectieven verder te versterken. Het objectief beschikt over de langste brandpuntsafstand van alle NIKKOR-autofocusobjectieven en is speciaal ontwikkeld met sport-, nieuws- en natuurfotografen in gedachten. Naast zijn superieure optische prestaties is het objectief ook bestand tegen stof en weersinvloeden.

“Wij zijn bijzonder blij dat wij tijdens de grote sportevenementen deze zomer een nieuwe en baanbrekende mijlpaal in de NIKKOR-geschiedenis kunnen laten zien”, aldus Robert Cristina, manager Nikon Professional Services Europe.
“Wij laten hiermee aan de belangrijkste nieuws-, sport- en natuurfotografen ter wereld zien dat wij onze filosofie ‘feedback omzetten in feiten’ hooghouden.”

Tijdens het Open Golf Championship op de Royal Lytham & St. Annes Golf Club in Lancashire (Engeland), dat plaatsvindt van 19 tot en met 22 juli 2012 en waarvan Nikon al sinds 1993 officieel sponsor is, wordt een prototype van het nieuwe objectief voor de eerste keer getoond aan beroepsfotografen. Het grote publiek kan het objectief bewonderen tijdens de Photokina 2012, de grootste fotografie- en filmbeurs ter wereld die van 18 tot en met 23 september in het Duitse Keulen wordt gehouden.

Eerder deze maand kondigde Nikon aan dat de totale productie van NIKKOR-objectieven voor camera’s met verwisselbare objectieven de 70 miljoen heeft bereikt, en de totale productie van AF-S-objectieven de 30 miljoen. AF-S objectieven zijn voorzien van de Silent Wave Motor (SWM), de door Nikon ontwikkelde autofocusmotor. Nikon heeft dit jaar drie professionele digitale spiegelreflexcamera’s in FX-formaat op de markt gebracht: het topmodel de D4, de D800 en de D800E, die alle drie ongelofelijke resolutie en beeldkwaliteit leveren.

Nikon Corporation zal op een later moment de startdatum van de verkoop, de adviesverkoopprijs en overige specificaties aankondigen.

Nikon Professional Services

Al ongeveer vijftig jaar biedt Nikon service en ondersteuning aan beroepsfotografen door middel van de activiteiten van Nikon Professional Services (NPS). Zij kunnen bij NPS terecht voor onderhoud en reparaties van de apparatuur die zij bij hun dagelijkse werk gebruiken. Daarnaast worden bij allerlei internationale sport- en cultuurevenementen NPS-servicepunten opgezet, waar fotografen hun apparatuur kunnen laten nakijken en repareren, en waar zij indien nodig ook apparatuur kunnen lenen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *