Nikkor AF-S 50mm f1.8 nu officieel aangekondigd

Zoals je op 13 april al kon lezen op deze site heeft Nikon een nieuwe lichtsterke 50mm f1.8 prime aangekondigd. De AF-S Nikkor 50mm f1.8G is uitermate lichtsterk waardoor je al snel een mooie onscherpe achtergrond met beperkte scherptediepte krijgt. Ook is het objectief dankzij de grote lensopening zeer geschikt voor situaties met weinig licht. Hij is uitgerust met Nikon’s Silent Wave Motor (SWM) die een stille en snelle autotocus mogelijk maakt. Dankzij deze ingebouwde motor is de AF-S 50mm f1.8G ook geschikt voor camera’s zonder ingebouwde autofocusmotor, zoals de Nikon D5100.

Ontwerp

Het optische ontwerp omvat zeven elementen in zes groepen, inclusief één asferisch element. Het objectief, dat compatibel is met Nikon fullframe camera’s (FX-formaat), biedt een brandpuntsafstand van 75mm (equivalent) bij gebruik met Nikon D-SLR camera’s van DX-formaat, zoals de D5100 of D3100. Het objectief weegt 185 gram en is voorzien van een metalen aansluiting die bestand is tegen slechte weersomstandigheden.

Prijs en beschikbaarheid

De AF-S Nikkor 50mm f1.8G heeft een adviesprijs van € 229 en is vanaf 2 juni beschikbaar. De prijs is wel een stuk hoger dan zijn voorganger, de 50mm f1.8D. Hij wordt geleverd inclusief zonnekap en zachte lenstas.

Specificaties

Brandpuntsafstand

50 mm

Maximaal diafragma

f/1.8

Minimaal diafragma

f/16

Objectiefconstructie

7 elementen in 6 groepen (met 1 asferisch lens-element)

Beeldhoek

47° (31°30′ met Nikon DX-formaat D-SLR camera’s)

Kortste scherpstelafstand

0.45 m

Max. reproductiemaatstaf 

0.15x

Diafragmalamellen

7 (afgerond)

Maat voor filters/voorzetlenzen

58 mm

Diameter x lengte

Circa 72 mm x 52.5 mm

Gewicht

Circa 185 gram

PERSBERICHT


Nikon introduceert de lichtsterke AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Het ideale tweede objectief voor de enthousiaste fotograaf

Nikon kondigt vandaag een nieuw standaard NIKKOR-objectief van 50 mm met een vaste brandpuntsafstand aan: de AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G. Dit objectief heeft een groot maximaal diafragma van f/1.8 voor een helder zoekerbeeld en een prachtig onscherpe achtergrond met een kleine scherptediepte. Het objectief is tevens uitgerust met Nikon’s Silent Wave Motor (SWM) voor een stille, snelle en accurate scherpstelling. Dit maakt autofocus ook mogelijk bij instap D-SLR camera’s zonder ingebouwde AF motor, zoals de Nikon D5100 en D3100.

Zurab Kiknadze, productmanager voor objectieven, accessoires en software bij Nikon Europe zegt:

“Deze 50 mm vormt een ideaal tweede objectief. Het biedt enthousiaste en nieuwsgierige gebruikers van D-SLR camera’s de kans om op een betaalbare manier een stapje verder te gaan dan het standaardobjectief en kennis te maken met de creatieve mogelijkheden van een groot diafragma. Zoals prettig onscherpe achtergronden bij portretfotografie en goede opties voor opnamen bij weinig licht.”

Lichtsterk

Het grote maximale diafragma van f/1.8 maakt het nieuwe 50mm objectief van Nikon bij uitstek geschikt voor situaties met weinig licht of als een geringe scherptediepte is vereist. U kunt onderwerpen ‘isoleren’ en zo portretten maken met een vloeiend bokeh-effect of haarscherpe opnamen maken bij weinig licht. Het grote diafragma zorgt tevens voor een helder zoekerbeeld, waardoor het gemakkelijker wordt om uw composities samen te stellen.

Volledig nieuw ontwerp

Het splinternieuwe optische ontwerp omvat zeven elementen in zes groepen, met inbegrip van één asferisch element voor een zeer hoge beeldkwaliteit. De speciale Silent Wave Motor (SWM) zorgt voor een discrete maar nauwkeurige autofocus. De SWM, die compatibel is met Nikon D-SLR camera’s van FX-formaat, biedt een brandpuntsafstand van 75mm (equivalent) bij gebruik met Nikon D-SLR camera’s van DX-formaat, zoals de D5100 of D3100.

Lichtgewicht

Dit opmerkelijk compacte lichtgewicht objectief, dat slechts 185 gram weegt en is voorzien van een metalen aansluiting die bestand is tegen slechte weersomstandigheden, kan overal mee naartoe worden genomen en is bij uitstek geschikt voor portretfotografie. Met zijn krachtige combinatie van een vast brandpuntsafstand, snelheid en kwalitatief hoogwaardige optica, hoort dit objectief thuis in de tas van iedere enthousiaste fotograaf. 


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *