Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR fullframe objectief aangekondigd

Nikon heeft een relatief goedkoop fullframe objectief aangekondigd met een brandpuntsafstand van 24-85mm. Volgens Nikon biedt dit bereik een ruime dekking van de meest gebruikte brandpuntsafstanden. Of het nu gaat om landschappen of portretten, behoorlijk ver uitzoomen voor een totaalbeeld of juist flink op objecten inzoomen, het kan zonder dat het nodig is om van objectief te wisselen. Het brandpuntsafstandbereik wordt ondersteund door Nikon’s Vibratie Reductie systeem van de tweede generatie (VR II), wat bewegingsonscherpte moet tegengaan. Met de één tot vier stops langere sluitertijd van de VR II, is het tevens mogelijk om in situaties met weinig licht te fotograferen. Volgens Nikon zorgt de Super Integrated Coating voor prachtige kleurreproductie en staat het ED-glas (extra lage dispersie) samen met drie asferische lenselementen garant voor een prima scherpte en contrast, zelfs bij een volledig geopend diafragma. 

De verwachting is dat het objectief in feite een kitlens is voor de nog niet aangekondigde D600; een instap fullframecamera. Voor een dergelijke FX-camera zijn momenteel maar weinig betaalbare standaardlenzen beschikbaar. Tot nu toe zijn fullframe camera’s per definitie prijzig met adviesprijzen rond de € 3000 of meer, waar dan logischerwijs ook een professioneel maar duur objectief bij hoort. Als de geruchten kloppen komt Nikon nog dit jaar met een betaalbare fullframe-camera op de markt en de net aangekondigde 24-85mm f3.5-4.5 is dan een mooie bijpassende kitlens. Dat geldt overigens ook wanneer je tweedehands een ouder model FX camera hebt gekocht (zoals een D700 of Kodak 14n).

De Nikkor AF-S 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR wordt geleverd met het objectieftasje CL-1118 en met zonnekap HB-63. Dit objectief is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 28 juni voor een verkoopadviesprijs van € 619.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *