Nikkor 70-200mm f/4 VR aankondiging op 24 oktober

Eerder deze week publiceerden we al een mogelijke aankondiging van de Nikon1 V2. Nu maakt Nikon Rumors melding dat gelijktijdig, 24 oktober, op de PDN Photo Plus Expo in New York de aankondiging van de Nikkor 70-200mm f/4 VR plaats zal vinden. De mogelijke aankondiging komt na een lange reeks van speculaties die teruggaan tot april 2010.

Lenzenopbouw Nikkor 70-200mm f/4 VR

Het objectief zal waarschijnlijk voor menig Nikongebruiker een waardevolle aanvulling zijn op de line-up van Nikon. Waar de concurrent, bijvoorbeeld Canon, meerdere van dit soort objectieven in hun assortiment hebben, kon bij Nikon alleen voor de zware en dure Nikkor 70-200mm f/2.8 VRII gekozen worden. De enige alternatieven voor deze groep gebruikers waren objectieven van een ander merk met een F-mount.

Aanvankelijk werd dit objectief al vorig jaar of zelfs in 2010 verwacht. Het patent dateert van 22 september 2011. Wat de reden van de vertraging is, is niet bekend. Dat Nikon dit objectief op dit ogenblik aankondigt, heeft volgens Nikon Rumors te maken met de onlangs aangekondigde, maar nog niet verkrijgbare, Tokina AT-X 70-200mm f/4 PRO IF FX.

Vibratie Reductie (VR)

Hoewel in het patent nog sprake is van een VR II systeem, wordt volgens Nikon Rumors, dit objectief – als eerste Nikkor – uitgerust met de nieuw VR systeem.

Vibratie reductie Nikon

Wat deze “Next Generation VR system” precies inhoudt is op dit ogenblik nog niet bekend. Over de andere specificaties (gewicht, lensdiameter, lengte, enz.) is, net zoals over de prijs, nog niets bekend. Tijdens de aankondiging van het patent werden er wel prijzen geopperd van $ 1300 – $ 1500. Deze prijzen zijn echter zeer speculatief.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *