Nieuwe Tamron 90mm f2.8 macro en 70-200mm f2.8 SP

Onlangs heeft Tamron twee nieuwe objectieven aangekondigd ter uitbreiding van haar arsenaal. Het betreft een macro objectief met een vast brandpuntafstand van 90mm en een telezoomobjectief met een brandpunstafstand van 70-200mm. Beide objectieven vallen in Tamron’s professionele SP-lijn en zijn te gebruiken op zowel full frame als APS-C formaat camera’s van Canon, Nikon en Sony.


Tamron SP 90mm f/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD

Tamron staat bekend om haar objectieven te voorzien van allerlei afkortingen in de naam, en deze twee nieuwe objectieven zijn hier geen uitzondering op. Het macro objectief, de Tamron SP 90mm f/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD is aangekondigd ter vervanging van zijn voorganger, de populaire Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di MACRO 1:1. De naam laat al duidelijk enkele verschillen zien, waarbij onder andere VC (Vibration Compensation; Tamron’s variant van beeldstabilisatie) en USD (Ultrasonic Silent Drive; Tamron’s ultrasone motoraandrijving voor de autofocus) toegevoegd zijn aan het nieuwe objectief. Het objectief is duidelijk een macro-objectief met een maximale vergroting van 1:1 en een relatief groot diafragma met 9 lamellen.

Maar hier houdt Tamron het niet bij; ook de lensconstructie is drastisch veranderd ten opzichte van de voorganger. Het nieuwe objectief bezit 14 glaselementen in 11 groepen (het huidige objectief heeft er 10/9) met twee XLD-glaselementen (Extra Low Dispersion) en één LD-glaselement (Low Dispersion) om de chromische abberatie tegen te gaan. Tevens focust het objectief, in tegenstelling tot het huidige model, intern, waardoor het objectief zijn vaste lengte behoudt. Het objectief kan handmatig gefocust worden tijdens het gebruik van autofocus.


Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD

Het telezoomobjectief is de Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD. Ook dit objectief heeft beeldstabilisatie (VC) en een ultrasone autofocus (USD). Het objectief bestaat uit 23 glaselementen in 17 groepen met één XLD-glaselement en vier LD-glaselementen. Iets dat door veel fotografen als plezierig zal worden beschouwd, is het vaste, grote diafragma van 2,8 met 9 lamellen. Het objectief heeft een minimale afstandinstelling van 1,3 meter.

Ook het telezoomobjectief ondersteunt handmatige focus tijdens het gebruik van autofocus. Het is onduidelijk of de Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD de opvolger is van de Tamron SP AF70-200mm f/2.8 Di MACRO, maar dit is wel enigzins aannemelijk als de prijzen bij elkaar liggen.

Beide objectieven zullen dit jaar nog op de markt verschijnen met een nog onbekend prijskaartje.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *