Nieuwe Sony NEX camera’s met fasedetectie

Ruim twee weken terug schreven we nog over verschillende NEX-gerelateerde producten die op Photokina aangekondigd zouden worden. Inmiddels zijn de geruchten opnieuw versterkt en worden ze door Sony Alpha Rumors niet op Photokina, maar eerder verwacht. Volgens de geruchtensite wordt op 28 augustus door Sony een NEX-event gehouden waar verschillende producten aangekondigd zullen worden. De verwachtte A-mount objectieven en de Sony A99 zullen later, mogelijk tijdens Photokina aangekondigd worden.

Twee nieuwe camera’s en fasedetectie

Sony staat niet stil, want het bedrijf heeft alweer twee nieuwe NEX-camera’s in de planning staan. De opvolger van de NEX-5N is de NEX-5R. De camera lijkt op zijn voorganger en maakt gebruik van hetzelfde kantelbare scherm als de NEX-F3. Naast de 5N wordt de NEX-6 verwacht met geïntegreerde elektronische viewfinder zoals de NEX-7. Echter zal de viewfinder van de NEX-6 een lagere resolutie hebben dan het vlaggenschip van Sony’s NEX camera’s.

Het was reeds bekend dat beide systeemcamera’s gebruik kunnen maken van WiFi, maar inmiddels is ook bekend geworden dat beide systeemcamera’s het internet kunnen afspeuren en applicaties zullen ondersteunen. Hoewel het nog onbekend is middels welk systeem deze applicaties gedraaid zullen worden, staat het met een paal boven water dat Sony een gigantische voorraad aan informatie bezit dankzij hun smartphone divisie. De NEX-5R en de NEX-6 zullen tevens naar alle waarschijnlijkheid een 16 megapixel APS-C sensor krijgen met fasedetectie autofocus. Met een dergelijke sensor krijgt de camera een zeer snelle autofocus en wordt het volgen van bewegende objecten betrouwbaarder. De vergelijking wordt door Sony Alpha Rumors gelegd met de fasedetectie op de aankomende Canon EOS M, waar we afgelopen maandag nog over schreven.

Het is de verwachting dat de NEX-5R circa $700,- zal kosten met kitlens en dat de NEX-6 tussen de NEX-5R en de NEX-7 zal worden geplaatst met een prijskaartje van $950,- à $1000,-.

Objectieven

Naast de twee systeemcamera’s zullen ook drie nieuwe E-mount objectieven aangekondigd worden. Er worden twee zoomlenzen en één objectief met een vast brandpuntafstand verwacht.

  • Sony 16-50mm f/3,5-5,6 pancake
  • Sony 11-18mm f/4,0
  • Sony 35mm f/1,8

De verwachting was dat beide zoomlenzen van pancake formaat zouden zijn, echter is dit bericht onlangs teruggetrokken en zal de Sony 11-18mm f/4,0 van ‘gewoon’ formaat zijn. De Sony 16-50mm f/3,5-5,6 wordt vrijwel zeker een pancake lens en zal hierdoor een interessant alternatief worden op de kitlens die momenteel met de NEX-camera’s wordt meegeleverd vanwege zijn kleinere formaat.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *