Nieuwe Sigma 120-300 f2.8 en 35/1.4

We bespraken al eerder dat Sigma vanaf nu haar objectieven in drie categoriën positioneert: Contemporary, Art en Sports. De eerder besproken nieuwe 17-70 f2.8-4 valt in de categorie Contemporary, terwijl de nieuwe 120-300 f2.8 onder de noemer Sports is ingedeeld en de 35mm f1.4 onder Arts. Beide objectieven heb je ook al kort voorbij zien komen in dag 2 van ons fotoverslag van de Photokina, maar het is nu wel tijd om ze nog eens concreet te bespreken. 

120-300mm f2.8 DG OS HSM (Sports)

De nieuwe 120-300 f2.8 is optisch gelijk aan de vorige versie, maar de behuizing en mechanica is compleet vernieuwd. Volgens eigen zeggen is het optische ontwerp van de lens zo goed, dat hij scherpere plaatjes produceert dan Sigma’s oude 300mm f2.8 prime. Het is hoe dan ook een prestatie om een dergelijke zoomlens te maken met een constante lichtsterkte van f2.8. Dat maakt het objectief inderdaad zeer geschikt voor sportfotografie, niet geheel toevallig de categorie waar hij ook is ingedeeld. Overigens kan hij voor natuurfotografen ook een uitkomst zijn, al dan niet in combinatie met Sigma teleconverters. Sigma stelt dat de lichtsterkte nog steeds van belang is, ook al kunnen DSLR’s tegenwoordig probleemloos op hoge ISO’s schieten. Hij is ook uitgerust met beeldstabilisatie (OS). We zijn wel te spreken over het nieuwe ontwerp van de lens.

35mm f1.4 DG HSM (Art)

De 35mm f1.4 is een compleet nieuw objectief van Sigma. Het past in de categorie ‘ Art’ omdat het geen standaardlens is, maar een gereedschap om een bepaald doel te bereiken. Dankzij de lenssterkte kun je probleemloos onder slechte lichtomstandigheden werken. En 35mm is op fullframe een mooie groothoek, zonder al te veel vertekeningen.

Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. De objectieven worden begin 2013 verwacht. 

PERSBERICHT

Sigma heeft op de Photokina in Keulen drie nieuwe productlijnen aangekondigd. Deze productlijnen hebben allemaal een eigen concept en alle objectieven, die vanaf nu zullen worden geïntroduceerd, worden bij een van deze productlijnen toegevoegd. Het doel van deze nieuwe productlijnen is dat het voor de consument makkelijker wordt om een keuze te maken voor een Sigma objectief. De nieuwe productlijnen zijn:

– Contemporary (C): Deze productlijn bevat de nieuwste technologieën, gecombineerd met hoge optische prestatie en compactheid. Deze high-performance Contemporary productlijn voorziet in een wijde reeks van behoeften.

– Art (A) : Ontworpen met een focus op vooruitstrevende optische prestaties en een rijkelijk expressieve kracht. De Sigma Art lijn voorziet in geavanceerde artistieke expressies.

– Sports (S): Terwijl de Sports lijn geavanceerde optische prestaties en expressiviteit biedt, voorziet deze lijn ook in actieopnamen prestaties. Dit zorgt ervoor dat fotografen de juiste gewenste foto kunnen maken.

Voor elke nieuwe productlijn is een nieuw objectief aangekondigd:

– Contemporary: 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM

Dit alledaagse objectief is bedoelt voor algemene fotografische doeleinden. Het objectief is verassend compact te noemen, aangezien het een diafragma opening heeft van F2.8. De nieuwe Sigma 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM is fantastisch om je dierbare momenten vast te leggen, tevens is het uitermate geschikt voor reis- en familiefotografie. Ook is het objectief geschikt voor de creatieve fotograaf. Het objectief is zo ontwikkeld, dat u het te allen tijde bij u kunt dragen. Daarnaast is dit objectief zeer gebruiksvriendelijk zodat het zelfs de meest veeleisende gebruikers in hun behoeften voorziet.

– Art: 35mm F1.4 DG HSM

Ontwikkeld met de modernste productie technologieën en vooruitstrevend design, zijn de prestaties volledig aangescherpt om de expressieve kracht van de nieuwste digitale camera’s volledig tot zijn recht te laten komen. Bij lage diafragma waarden kan het objectief presteren als een groothoek objectief, terwijl bij hogere diafragma waarden het objectief een mooi bokeh effect creëert zodat het onderwerp eruit springt zoals bij een standaard teleobjectief. De Sigma 35mm F1.4 DG HSM biedt ruimte voor artistieke expressie.

– Sports: 120-300mm F2.8 DG OS HSM

Hoewel de modernste DSLR’s beter kunnen omgaan met hoge iso-waarden, is het toch effectiever om het objectief naar een hoge diafragma waarde in te stellen om zo duidelijke actiefoto’s vast te leggen. De Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM heeft een ideale diafragma opening van F2.8, zodat bij slechtere lichtomstandigheden toch duidelijke en mooie actiefoto’s gemaakt kunnen worden. Dit betekent dat dit objectief u bij moeilijke condities de mogelijk biedt om het maximale uit uw opnamen te halen.

Daarnaast introduceert Sigma een USB DOCK, exclusief voor de nieuwe objectieven. Sigma heeft hiervoor een speciale software ontwikkeld (Sigma Optimization Pro) die gebaseerd is op de nieuwe productlijnen. waarmee, samen met het USB DOCK, firmware updates kunnen worden geïnstalleerd. Tevens kunnen parameters zoals de focus worden afgesteld. Met gebruik van het USB DOCK is het mogelijk gemaakt om het objectief met de PC te verbinden. Door middel van de gebruiksvriendelijke instructies kunt u makkelijk uw gewenste voorkeuren voor het objectief afstellen.

De nieuwe Sigma 35mm f1.4

De nieuwe Sigma 120-300mm f2.8 OS HSM (met nieuwe look)

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *