Nieuwe Samsung SDHC Class 10 geheugenkaartjes

Middels een persbericht heeft Samsung laten weten met nieuwe geheugenkaartjes op de markt te zullen komen. De fabrikant claimt dat haar geheugenkaarten shock, water en magnetic proof zijn, iets wat de betrouwbaarheid ten goede moet komen. Zo heeft de fabrikant een kaartje door voertuig met een gewicht van 1,6 ton laten overrijden, een etmaal in het zeewater laten liggen en blootgesteld aan 10.000 gauss aan magnetische kracht.

De nieuwe SDHC- en microSDHC-kaarten die op de markt komen bestaan uit de Extreme Speed en High Speed reeks en zijn een aanvulling op het bestaande gamma. Dankzij de Class 10 specificatie hebben de Extreme Speed kaartjes een leessnelheid van minimaal 24 Mbyte/s en een schrijfsnelheid van 21 MByte/s. De High Speed variant moet het doen met 24 MByte/s bij het lezen en 17 MByte/s voor het schrijven van data. Dergelijke specificaties zijn ideaal voor gebruikers waarvoor snelheid belangrijk is, bijvoorbeeld bij het maken van foto’s met een hoge resolutie of het opnemen of afspelen van video’s in Full HD.

De Samsung Extreme Speed en High Speed Class 10 geheugenkaartjes zijn al te vinden in onze prijsvergelijker, de prijzen beginnen bij ongeveer 10 Euro en lopen op tot circa 35 Euro.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *