Nieuwe Powershot camera’s van Canon

Canon heeft twee nieuwe Powershot Camera’s gelanceerd. Het gaat om de Powershot SX280 HS en de Powershot SX270 HS. Beide camera’s maken gebruik van de nieuwe beeldprocessor van Canon, de DIGIC 6. Wat biedt deze nieuwe processor voor extra’s?

Canon Powershot SX280 HS

Nieuwe Digic 6

In de Hands On van de Canon EOS 100D en 700D is het al vermeld, deze nieuw camera’s zijn niet uitgerust met de nieuwe beeldprocessor. Dat maakt de nieuwe Powershots bijzonder. De belangrijkste vernieuwing is betere kwaliteit bij weinig licht en vloeiend Full HD filmen met 60 beelden per seconde (bps). Tot nu toe kon met de meeste Canon camera’s alleen HD worden vastgelegd met 30 of 24 bps. Dat geldt dus ook voor de recent geintroduceerde 700D. Verder biedt volgens Canon de camera tot dertig procent meer details bij een ISO waarde van 3200 in vergelijking met voorgaande modellen. Overigens kunnen met de 12,1 Megapixel camera’s foto’s worden gemaakt tot 6400 ISO.

Powershot SX270 HS

20x zoom, stabilisator, WiFi en GPS

Naast de nieuwe DIGIC6 bieden de camera’s 20x zoom. In combinatie met de groothoek van 25mm geeft dit een bereik van 25-500mm (35mm equivalent). Om de trillingen te beperken, heeft Canon een optische stabilisator toegevoegd. Volgens eigen zeggen is deze goed voor 4-stop verbetering. Voor de Powershot SX280 HS zijn hier nog twee extra’s aan toegevoegd. WiFi, wat we meer en meer tegen komen bij verschillende fabrikanten, biedt de mogelijkheid om foto’s te delen via sociale netwerken of backups te maken van de foto’s. GPS biedt de mogelijkheid om tijdens de reis de afgelegde route te registeren door regelmatig de positie vast te leggen. Ook wordt voor foto’s vastgelegd waar en wanneer ze zijn gemaakt.

Powershot SX280 HS

Belangrijkste kenmerken

  • 20x zoom, 25mm objectief

  • HS System: 12,1 Megapixel CMOS, DIGIC 6

  • Intelligent IS, Enhanced Dynamic IS

  • Full HD (60fps)

  • 7.5 cm (3.0″) PureColor II G LCD

  • Hybrid Auto; Smart Auto

  • Handmatig, Av en Tv modi

  • Hoge opnamesnelheid. Optionele onderwaterbehuizing

    Extra op Powershot SX280

  • Wi-Fi

  • GPS with A-GPS

Prijs en beschikbaarheid

De camera’s zijn beschikbaar in april. De Nederlandse prijzen zijn € 299,- voor de Powershot SX270 HS en € 329,- voor de Powershot SX280 HS.

 

Persbericht

Canon lanceert de PowerShot SX280 HS en PowerShot SX270 HS met ‘next-generation’ DIGIC 6

Amstelveen, 21 maart 2013 – Canon lanceert vandaag twee nieuwe, krachtige PowerShot SX-modellen – de compacte en veelzijdige PowerShot SX280 HS en PowerShot SX270 HS. Deze modellen zijn uitgevoerd met een combinatie van Canon’s nieuwste DIGIC 6-technologie voor beeldverwerking en een 20x optische zoom. Daarmee zijn ze de ideale reispartner om alles indrukwekkend gedetailleerd en met Full HD 60p video vast te leggen – van ruimtelijke landschappen tot gezinsvakanties. De geïntegreerde Wi-Fi functie van de PowerShot SX280 HS maakt het mogelijk onderweg heel eenvoudig opnamen te delen en zorgt voor een directe verbinding met andere apparaten, zoals tablets, PC’s of smartphones.

Onvoorstelbaar hoge prestaties met DIGIC 6
Het hart van beide modellen wordt gevormd door Canon’s ‘next-generation’ DIGIC 6-beeldprocessor. Deze maakt het mogelijk superieure opnamen te maken in omgevingen met weinig licht en zorgt voor realistische, vloeiende Full HD-movies met maximaal 60 fps. Of het nu gaat om een party of een opname bij maanlicht, de nieuwe DIGIC 6 garandeert opnamen met weinig ruis en een perfecte belichting, met tot dertig procent meer details [1] dan bij voorgaande modellen en zonder dat daarvoor een flitser of statief nodig is.

Het HS System combineert de nieuwe DIGIC 6-processor met een uiterst gevoelige 12,1 Megapixel CMOS-sensor om in situaties met weinig licht opnamen van uitzonderlijk hoge kwaliteit te maken, met minimale onscherpte en ruis en met een groot dynamisch bereik – perfect voor details in schaduwpartijen bij een zonsondergang tijdens de vakantie. Met de DIGIC 6-processor en het HS System kunnen gebruikers opnamen maken tot een indrukwekkende ISO-gevoeligheid van 6.400 – met altijd een schitterend eindresultaat.

Met DIGIC 6 zijn movies vast te leggen met het populaire MP4-format en zijn de opnamen af te spelen op diverse draagbare apparaten. Zonder langdurige bestandconversies zijn movies snel en gemakkelijk met familie en vrienden te delen.

Met superzoom dichterbij de actie
Dankzij het 25mm Canon-groothoekobjectief met 20x optische zoom en een 4-stops optical Image Stabilizer (IS) zijn de PowerShot SX280 HS en PowerShot SX270 HS ideaal voor elk kostbaar gezins- en vakantiemoment. De ZoomPlus-technologie zorgt voor een verdere vergroting van het zoombereik tot 40x en handhaaft de haarscherpe, detailrijke beeldresolutie, zodat gebruikers vanaf een veilige afstand nog dichterbij de actie kunnen komen.

De gehele reis in kaart; gemakkelijk delen
De Wi-Fi functie van de PowerShot SX280 HS stelt gebruikers in staat hun belangrijkste herinneringen met vrienden en familie te delen door de opnamen naar sociale netwerken en aangesloten apparaten te sturen of ze als online back-up op het internet te bewaren.

De GPS [2] in de PowerShot SX280 registreert automatisch de lokale tijd en de plaats waar de foto of movie is gemaakt en stelt reizigers in staat hun gehele route moeiteloos te volgen of te onthouden waar een perfect opname is gemaakt. De geïntegreerde GPS-logger zal de positie van de camera tijdens een reis met regelmatige intervallen vastleggen, terwijl A-GPS gebruik maakt van Wi-Fi om snel extra Assisted GPS-gegevens te downloaden, zodat minder tijd nodig is voor het binnenhalen van een satellietsignaal.

Schakel van foto’s naar movies met Full HD-kwaliteit
Om actiemomenten vast te leggen, kunnen gebruikers snel overschakelen van foto’s naar movies met Full HD-kwaliteit (1920x1080p) en stereogeluid. De geavanceerde 60p registratie garandeert een nieuw prestatieniveau voor movies, waarbij snelle actiebeelden gedurende de gehele scène vloeiend worden vastgelegd. De Fine Detail Movie Processing-technologie (30 fps) zorgt voor indrukwekkende details, terwijl DIGIC 6 een verbeterde ruisverwerking [3]bij Full HD-movies (30 fps) biedt en gebruikers in staat zijn werkelijk elk moment vast te leggen.

De enorme 20x optical zoom kan ook tijdens het filmen worden gebruikt. Movies die onderweg worden gemaakt, zijn scherp en trillingsvrij dankzij de nieuwste versie van Intelligent IS, die is uitgevoerd met een aangepaste Dynamic IS modus. Deze verbeterde modus beschikt over een Image Stabilizer met vijf assen, om diverse typen cameratrilling te corrigeren, waaronder draaiende bewegingen en evenwijdige trillingen – iets dat vaak voorkomt bij filmen tijdens het lopen – zodat het opgenomen beeldmateriaal nog vloeiender is.

Ongeacht of het om een gezinsvakantie gaat of om een lang gekoesterde droomreis, reizigers kunnen de gewenste composities kiezen en hun opnamen bekijken op het heldere 7,5 cm (3,0”) PureColor II G LCD-scherm met circa 461.000 dots. Een laag van gehard glas zorgt voor extra sterkte en bescherming; het hoge contrast zorgt in combinatie met de Quick Bright-technologie voor een perfecte weergave van movies bij fel zonlicht.

Elk moment creatief vastleggenElk moment creatief vastleggen
De PowerShot SX280 HS en PowerShot SX270 HS bieden het gemak van ‘mikken & klikken’, waarbij Canon’s gerenommeerde Smart Auto modus maximaal 58 verschillende scènes detecteert om vervolgens de juiste instellingen te kiezen voor het hoogst mogelijke resultaat.

Zowel de PowerShot SX280 HS als de PowerShot SX270 HS is uitgevoerd met de nieuwe Hybrid Auto modus die voorafgaand aan elke foto een periode van vier seconden met een 720p resolutie vastlegt en voordat Smart Auto de meest geschikte instellingen selecteert voor een perfect eindresultaat. Op deze wijze wordt creatieve flexibiliteit gecombineerd met hoogwaardige opnamen en aan het einde van de opnamedag worden alle vier seconden durende clips samengevoegd tot één bestand dat ‘het verhaal achter de opnamen’ van die dag vertelt. De opnamen kunnen ook worden aangepast met één van de zeven [4] verschillende creatieve filters, waaronder Fish-eye Effect en Miniature Effect.

Ambitieuze en meer ervaren fotografen of gebruikers die hun fotografische vaardigheden verder willen ontwikkelen, kunnen werken met volledige controle over de instellingen van hun camera. Tot de geavanceerde instellingen behoren Tv en Av modi voor sluitertijd en diafragma. Met volledig handmatige bediening voor regeling van alle instellingen, kunnen gebruikers hun creatieve mogelijkheden verkennen en met deze krachtige compactcamera’s hun fotografische kennis vergroten.Ambitieuze en meer ervaren fotografen of gebruikers die hun fotografische vaardigheden verder willen ontwikkelen, kunnen werken met volledige controle over de instellingen van hun camera. Tot de geavanceerde instellingen behoren Tv en Av modi voor sluitertijd en diafragma. Met volledig handmatige bediening voor regeling van alle instellingen, kunnen gebruikers hun creatieve mogelijkheden verkennen en met deze krachtige compactcamera’s hun fotografische kennis vergroten.

PowerShot SX280 HS – belangrijkste kenmerken:

– 20x zoom, 25mm objectief

– HS System: 12,1 Megapixel CMOS, DIGIC 6

– Intelligent IS, Enhanced Dynamic IS

– Wi-Fi

– Full HD (60fps)

– 7.5 cm (3.0″) PureColor II G LCD

– GPS with A-GPS

– Hybrid Auto; Smart Auto

– Handmatig, Av en Tv modi

– Hoge opnamesnelheid. Optionele onderwaterbehuizing

PowerShot SX270 HS- belangrijkste kenmerken:

– 20x zoom, 25mm groothoekobjectief

– HS System: 12.1 MP CMOS, DIGIC 6

– Intelligent IS, Enhanced Dynamic IS

– Full HD (60fps)

– 7.5 cm (3.0″) PureColor II G LCD

– Hybrid Auto; Smart Auto

– Handmatig, Av en Tv modi

– Hoge opnamesnelheid

– Optionele 40 m onderwaterbehuizing

[1]Met ISO 3200
[2]Het gebruik van GPS is in sommige landen of regio’s wellicht niet toegestaan. Het gebruik van GPS dient plaats te vinden conform de wet- en regelgeving in het land waar de GPS wordt ingeschakeld, inclusief beperkingen aan het gebruik van elektronica.
[3]2-stops verbetering vergeleken met DIGIC 5 bij ISO 1600
[4]Creatieve filters zijn Soft Focus, Fish-eye Effect, Miniature Effect, Super Vivid, Poster Effect, Toy Camera Effect en Monochrome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *