Nieuwe Nikkor 28mm f1.8G

Vandaag heeft Nikon een nieuw objectief aangekondigd: de AF-S Nikkor 28 mm f/1.8 G. Dit objectief is vooral ontworpen voor de nieuwe generatie FX-camera’s, maar werkt natuurlijk ook op DX-modellen. De beeldhoek bedraagt 75 graden op FX, en 63 graden (42mm kleinbeeldequivalent) op DX.

Het objectief bevat elf elementen, waarvan twee asferisch, in negen groepen. Het diafragma bestaat uit zeven afgeronde lamellen die voor een prettige bokeh moeten zorgen. Scherpstellen geschiedt door middel van een “rear focus” systeem; de frontlens beweegt dus niet. De minimale scherpstelafstand is 25 centimeter gemeten vanaf de sensor, wat een reproductieverhouding van 0,22x oplevert. De SWM focusmotor moet voor een stille en snelle autofocus zorgen. De filterdraad heeft een doorsnee van 67 mm, en alles zit verpakt in een weerbestendige behuizing van 73 mm breed en 80,5 mm lang. Het geheel weegt 330 gram.

Vanaf eind mei zou het objectief verkrijgbaar moeten zijn voor een (advies)prijs van 719 Euro. Voor dat geld krijg je er een zonnekap en een lenstas bij.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *