Nieuwe ND-filters van Kenko Tokina: Hoya ProND

ND-filters worden veelvuldig in de fotografie gebruikt. Hetzij om bij fel licht met een grote lensopening te kunnen fotograferen, hetzij om met lange sluitertijden te werken. Maar iedereen die zulke filters gebruikt, met name de donkere varianten, weet dat er vaak een nadeel aan zit: kleurzweem. Nu heeft Kenko Tokina een nieuwe ND-filterlijn geïntroduceerd, genaamd Hoya ProND, die een einde aan dat probleem moet maken.

Nieuwe coating: Accu-ND

Kenko Tokina claimt dat deze nieuwe ND-filters absoluut kleurloos zijn. Om dit te bereiken wordt het glas voorzien van een nieuwe metalen coating, door Kenko Tokina omgedoopt tot Accu-ND. Deze coating bepaalt tevens hoe donker het filter wordt; het glas zelf is gewoon transparant. Uiteraard betekent deze neutrale kleur ook dat ook dat er geen verschil in witbalans is tussen de filters onderling; iets waar vooral videoliefhebbers blij mee zullen zijn.

De filters komen beschikbaar in maten van 49mm tot 82mm. voor iedere maat worden negen verschillende filters aangeboden, variërend van 2 stops tot 10 stops. Over de prijs en beschikbaarheidsdatum is nog niets bekendgemaakt.

Kenko-Tokina_Hoya_ProND

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *