Nieuwe Magic Lantern biedt HDR-video voor 60D/600D/5D

Binnenkort wordt er een nieuwe versie van de Magic Lantern firmware verwacht, die ideaal (of zelfs onmisbaar) zijn voor iedereen die zijn of haar Canon DSLR voor videodoeleinden gebruikt. Voor het gebruik van de software hoeft de firmware van de camera overigens niet aangetast te worden. Magic Lantern werkt vanaf de flashkaart. Als je deze vervangt door de andere, is de normale Canon firmware weer actief. Binnenkort verschijnt er een uitgebreid artikel op Technyx over het filmen met een DSLR en de mogelijkheden die Magic Lantern biedt.


De Magic Lantern-firmware biedt allerlei nieuwe softwarematige mogelijkheden, waardoor je meer mogelijkheden en hulpmiddelen tot je beschikking krijgt om je camera voor filmdoeleinden in te zetten. De nieuwe versie wordt momenteel nog getest, maar de vrijgave ervan is ophanden. Het ziet er naar uit dat de firmware in ieder geval werkt op de 5D Mark II, maar ook op de 60D en 600D. De voornaamste nieuwe mogelijkheid is de toevoeging van HDR video. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meerdere beelden met verschillende ISO-standen (laag en hoog) die vervolgens samengesmolten worden.

Om het speciale Magic Lantern-menu te activeren moet je op de ‘delete’-knop drukken. Op de 5D kun je eenvoudig navigeren met behulp van de joystick. Er is ook een ingebouwde hulpfunctie die uitleggen wat de verschillende menuopties doen. Ander goed nieuws is dat deze nieuwe Magic Lantern-versie ook werkt met de laatste 5D Mark II firmware (2.1.1). Zoals gezegd is de software nog niet beschikbaar, maar hieronder zie je alvast een preview.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *