Nieuwe infrarood trigger van Hama

Hama heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd, waarvan een draadloze afstandsbediening het meest interessant is. Het Base IR Remote Release 5203 gebruikt infraroodtechnologie om het moment van afdrukken te bepalen. Tussen twee punten van maximaal vijf meter worden een zender en een ontvanger gepositioneerd. De zender stuurt een onzichtbare infrarode lichtstraal naar de ontvanger. Op het moment dat het licht onderbroken wordt, maakt de camera automatisch een foto. 

Het geheel bestaat uit een zender en een ontvanger met trigger, die via een kabel op de camera is aangesloten om de autofocus en de sluiter aan te sturen. De kabel van de trigger is vrij kort, maar kan eventueel nog verlengd worden met een extra kabel. Hama richt zich met dit product op (amateur) fotografen die actiemomenten op afstand willen vastleggen, zoals een finish. Maar het is ook geschikt om bijvoorbeeld wilde dieren te fotograferen.

Beschikbaarheid

Het product is geschikt voor camera’s van Canon, Fujifilm, Konica-Minolta, Kodak, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung en Sony. De beide onderdelen gebruiken twee AAA batterijen voor hun stroomvoorziening. Een set kost circa € 95.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *