Nieuwe high-end videocamera’s van Canon en Red verwacht

Recentelijk werd bekend dat Canon op 3 november aanstaande in Hollywood een volgens eigen zeggen ‘historische wereldwijde aankondiging’ gaat doen. Aangezien de locatie Hollywood is, ligt het voor de hand dat het om een videocamera gaat voor de (semi-)professionele markt. Wat voor camera precies, dat is niet duidelijk. Het zou kunnen gaan om een DSLR die (ook wat betreft ergonomie) geoptimaliseerd is voor video, maar ook om een nieuw (4k?) videocamerasysteem met verwisselbare lenzen (zoals Sony’s FS100).

EOS versie en nieuwe mount

Volgens het geruchtencircuit zou het gaan om een tweetal camera’s; één met EF mount (compatibel met de huidige EOS lenzen) en een nieuwe PL-mount (mogelijk met SDI-out en genlock). Het zou gaan om een ‘Super35’ 4k sensor. Canon zou daarmee willen inspelen op filmers die steeds vaker DSLR’s gebruiken voor hun producties (vanwege de grote sensor, scherptediepte en hoge beeldkwaliteit), maar een hoop accessoires nodig hebben om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Red

Ook concurrent Red, een grote naam in videoland, zou grote plannen hebben voor een nieuw product. CEO Jim Jannard zou op exact dezelfde dag de Red Scarlet camera willen aankondigen:


“Details will come. Just not yet. We are very conscious of our competition”
“Canon announces… we announce. The best one wins.”
“We like to bring Bazookas to knife fights.”


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *