Nieuwe geruchten over Sony A99

Menig persoon was er al van op de hoogte dat de Sony A99 er aan zat te komen, maar hier was tot voor kort weinig over bekend. Tot voor kort, want deze week zijn er namelijk enkele berichten over de verwachtte specificaties van Sony’s nieuwe, professionele spiegelreflexcamera naar buiten gekomen.

De Sony A99, waarvan de naam vrijwel zeker vast staat, zal waarschijnlijk beschikken over een 24 megapixel full-frame sensor en maar liefst 102 autofocus punten. Er wordt verwacht dat de camera tussen de 10 en 12 foto’s per seconde kan schieten en dat het zal beschikken over een high-definition electronic viewfinder van 3 miljoen pixels. Photo Rumors beweert dat er momenteel twee prototypes van de A99 onderzocht worden, waarbij één van de twee een kantelbaar touchscreen heeft. De camera zou tevens video kunnen opnemen in 24 verschillende formaten met enkele filters. De alpha camera schijnt tevens groter en zwaarder te worden dan zijn kleinere broertje, de A77.

De prijs van de Sony A99 wordt geschat tussen de $2500,- en $3000,- USD (circa €1950,- tot €2350,- EUR), waarmee de camera onder het prijs-segment van zijn directe concurrenten, de Canon 5D Mark III en de Nikon D800, wordt geplaatst. De spiegelreflexcamera zal waarschijnlijk samen met ten minste twee objectieven voor de alpha-lijn in september geïntroduceerd worden, waarbij Sony Alpha Rumors met zekerheid zegt dat de Carl Zeiss 50mm f/1,2 SSM één van deze objectieven is.

De Sony Alpha lijn

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *