Nieuwe geruchten over Canon systeemcamera’s

Hoewel het de afgelopen tijd erg stil is rond Canon omtrent de aanstaande systeemcamera’s, duiken er zo nu en dan toch berichten op die aanduiden dat Canon er nog steeds mee bezig is. Zoals in februari, toen een patent voor een zeer waarschijnlijke kitlens voor een systeemcamera opdook. Op Canon Rumors is onlangs een bericht geplaatst met meer informatie over de aannemelijke stap van Canon in de wereld van systeemcamera’s.

Canon Rumors stelt dat Canon twee systeemcamera’s op de ontwerptafel heeft liggen, waarvan de één mogelijk een sensor zal krijgen met het formaat van de Canon G1 X, namelijk 14 megapixels. Voor de andere camera wordt een APS-C sensor van 24 megapixels verwacht. Opvallend is dat de systeemcamera’s mogelijk geschikt worden om EF objectieven te gebruiken. Deze objectieven, die normaliter geproduceerd worden voor Canon’s fullframe camera’s, zouden echter wel een seperaat adapter nodig hebben om aangesloten te worden op de systeemcamera. Tevens zou één van de camera’s beschikken over EVF, een electronic viewfinder. Canon Rumors stelt ook dat de lancering van de systeemcamera’s gepaard gaan met 3 tot 5 bijbehorende objectieven.

Canon Rumors verwacht dat er dit jaar één systeemcamera van Canon nog voor de zomer aangekondigd zal worden, waarna het tweede model in september te verwachten is.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *