Nieuwe firmware versnelt UMDA-7 kaarten in 5D Mark II

Op een Aziatische Canon-site is een nieuwe firmware opgedoken voor de Canon EOS 5D Mark II. De update verbetert, los van spelfouten in bepaalde talen, twee zaken. De belangrijkste is de verbetering van zowel de lees- als schrijfsnelheid in combinatie met UDMA-7 kaarten. Dit zijn de allersnelste CompactFlash-kaarten die 100 MB per seconde kunnen wegschrijven, wat ook wel aangeduid wordt met 667x. 

Tegelijkertijd verbetert het een probleem waarbij de beeldstabilisatie niet werkt wanneer customfunctie C.Fn III-2 is ingesteld op optie 5 (IS Start). De IS-functie wordt dan gekoppeld aan de AF-knop op de lens, maar dit werkt niet wanneer een lens een dergelijke knop niet heeft. Dat lijkt ons een zeldzaamheid.

Speelt het laatste probleem niet en heb je geen UMDA-7 flashkaarten (en ben je ook niet van plan die op korte termijn te kopen) dan kun je deze update voorlopig ook links laten liggen. Het is niet duidelijk waarom de firmware-update niet wereldwijd is uitgebracht en alleen op de Hong Kong-site van Canon staat.

Update: inmiddels is de update wereldwijd uitgebracht en ook in het Nederlands beschikbaar.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *