Nieuwe EOS 1D X firmware verbetert autofocus

Er is een update verschenen voor de professionele Canon EOS 1D X. De belangrijkste verbetering van firmware 1.1.1 is dat de camera nu ook kan focussen op f/8. Dit was een veelgehoord kritiekpunt van de 1D X die hier bij de lancering niet in voorzag, terwijl alle eerdere 1D-series dit wel konden. Het kunnen focussen bij f/8 is vooral belangrijk wanneer converters worden gebruikt. Bijvoorbeeld een 500mm f/4 of 600mm f/4 met 2x extender (=f/8) of de 800mm f/5.6 met 1,4x extender (=f/8). Tot voor kort werkte de autofocus dan niet meer en moest er handmatig worden scherpgesteld. Eerdere 1D-series onderscheidden zich op dit punt juist van de andere EOS camera’s. Met de nieuwe firmware-update is dit nu dus wel weer mogelijk. Op f/8 kan het middelste focuspunt worden gebruikt. Dit is een cross-type punt met vier ondersteunende punten.

 Canon Eos 1D X

Andere verbeteringen

Een andere verbeteringen is dat de autofocuspunten nu ook weer rood oplichten in de zoeker in de AI Servo-modus. De zoekerpunten waren al te zien, maar waren bij slecht licht amper zichtbaar doordat ze zwart waren. Dankzij de oplichtende punten is er nu meer zekerheid dat het juiste onderwerp wordt scherpgesteld. Verder zijn er nog een aantal bugs aangepakt, zoals een error 70 die in combinatie met AEB optrad en een abnormale meetwaarde van de AE-sensor. De nieuwe firmware is hier te downloaden.

PERSBERICHT

Prestaties opnieuw gedefinieerd – Canon ondersteunt EOS-1D X met nieuwe firmware 1.1.1 voor autofocus bij f/8

 
 

Canon maakt vandaag bekend dat een nieuwe firmware update voor de gerenommeerde EOS-1D X verkrijgbaar is. Met de firmware update biedt deze geavanceerde DSLR nieuwe functionaliteiten en verbeterde prestaties aan professionele fotografen. De firmware 1.1.1 is ontwikkeld op basis van feedback van fotografen over de hele wereld en verbetert de werking en prestaties van de AF-functie. De nieuwe firmware corrigeert kleine verschijnselen en afwijkingen om professionele fotografen in staat te stellen onder alle omstandigheden nog gemakkelijker schitterende opnamen te maken.

 

EOS-1DX_image

Nieuwe functionaliteit, verbeterde prestaties 
Tijdens AI Servo AF fotografie bij weinig licht wordt de informatie in de zoeker nu verlicht, waarbij de AF-punten in rood knipperen. Dit maakt het mogelijk de punten tijdens het fotograferen eenvoudig te bevestigen, zonder dat invloed wordt uitgeoefend op het meten van de scène.

De firmware update stelt fotografen in staat extenders te gebruiken om de brandpuntsafstand van hun teleobjectieven te vergroten en zo actiemomenten dichtbij te halen, terwijl het gebruik van AF zorgt voor scherpe, heldere opnamen. Door te werken met een zoomobjectief uit de L-serie en een extender, kan het middelste AF-punt (een cross-type punt met vier ondersteunende punten) worden gebruikt voor autofocus bij een maximaal diafragma van f/8.

De firmware update v 1.1.1 is beschikbaar voor camera’s met de huidige firmware tot v 1.0.6. Firmware update v 1.1.1 is nu te downloaden viahttp://software.canon-europe.com

Canon EOS-1D X firmware v 1.1.1 – nieuwe kenmerken:

 • Autofocus met f/8

 • Verlichte AF-punten en zoekerinformatie in AI Servo AF modus

Canon EOS-1D X firmware v 1.1.1– corrigeert:

 • Een verschijnsel waarbij een abnormale meetwaarde van de AE-sensor wordt ontvangen die invloed had op het eindresultaat

 • Een situatie waardoor wellicht Error 70 kan optreden tijdens fotografie met AEB

 • Een verschijnsel waarbij de firmware van de objectieven niet normaal kan worden bijgewerkt

 • Geringe afwijkingen in het Arabische menu

Canon EOS-1D X – de belangrijkste kenmerken:

 • 18,1 Megapixel volbeeld CMOS-sensor

 • Opnamesnelheid tot 12 fps en 14fps

 • 100-51200 ISO, maximaal H:204800

 • 61-punts AF-systeem

 • 100.000 pixel RGB AE-meting met DIGIC 4

 • Full HD 1080p EOS-movie

 • Twee “DIGIC 5+” processoren

 • Clear View II 8,11 cm (3,2”) 1040k-dot LCD

 • Ethernetpoort

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *