‘Nieuwe Canon EOS C-camera en cinelenzen op komst’

De CP+ ligt pas een week achter ons, en de eerste geruchten voor de volgende beurs komen alweer binnen. Over twee maanden wordt in Las Vegas namelijk de NAB Show gehouden. Een belangrijke show voor omroepen, en dus voor video. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fabrikanten deze beurs aangrijpen om hun high-end videocamera’s te laten zien.

Canon is één van die bedrijven. Vorig jaar heeft Canon de NAB Show aangegrepen om de EOS 1D C aan ons voor te stellen, en ook dit  jaar lijkt Canon een aardig nieuw model en twee objectieven mee te nemen.

Canon EOS C200?

Momenteel is er nog zeer weinig bekend over de nieuwe body. Er wordt gezegd dat de nieuwe camera tussen de EOS C100 en C300 gepositioneerd zal worden, maar over de specificaties wordt verder eigenlijk niets vermeld. Zo’n tussenmodel klinkt best logisch, want er zit nog een flink prijsgat tussen deze modellen; de C100 kost zo’n €6.500, terwijl de C300 ongeveer €16.000 moet opbrengen. Daar past dus best een model tussen. Het enige andere ‘feit’ (het blijft een geruchtensite) is dat de camera zowel met PL-vatting als EF-vatting op de markt zal komen.

Twee nieuwe cinelenzen

In hetzelfde bericht wordt melding gemaakt van twee nieuwe cinelenzen, maar ook daar weten we nog zeer weinig van. Het zou om twee objectieven gaan: één prime, en één zoomlens. Concrete specificaties ontbreken, maar er gaan geruchten dat Canon budget-versies van de huidige cinelenzen zal uitbrengen. Ook dat zou een welkome aanvulling zijn, want momenteel zijn de fullframe cinelenzen ongeveer twee tot vijf keer zo duur als hun fotografiegerichte L-broertjes. En die L-broertjes zijn al geen goedkope objectieven…


De Canon EOS C300, hier afgebeeld met een 85mm T/1.3 L F Cinelens. Dit objectief moet ruim twee keer zoveel kosten als de 85mm F/1.2 L II USM voor fotografie.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *