Nieuwe 1/1.7 inch sensor van Sony

Sony heeft een nieuwe sensor aangekondigd van het steeds populairder wordende 1/1.7″ formaat. Deze sensor, die in geavanceerde compactcamera’s gebruikt wordt zoals de Canon S110, G15 of Nikon P7700, is op een aantal belangrijke punten verbeterd. Zo zijn de pixels groter, en zijn ze beter in staat om licht op te vangen dat onder een kleine hoek binnenvalt. Hierdoor vangt de sensor niet alleen meer licht op, maar worden camerafabrikanten ook in staat gesteld om grotere lensopeningen te gebruiken zonder dat er een sterk vignet optreedt.

De uitleessnelheid is eveneens sterk verhoogd om video-opnames in de nieuwe 4K-standaard (4096×2160 pixels bij 60 bps) op te nemen. Die hogere snelheid heeft ook gevolgen voor andere opnamestanden. Zo moet het mogelijk zijn om in 720p een snelheid van 240 beelden per seconde op te nemen. En zelfs in volledige resolutie, in 12-bits RAW, zou er een burst-rate van 35 beelden per seconde mogelijk moeten zijn.

Tot slot is het stroomverbruik ook verlaagd. Sony meldt zelf een verlaging van 34%, maar dat is ten opzichte van een kleinere 1/2.3″ sensor. Hoe dit zich verhoudt tot de huidige 1/1.7″ sensor wordt helaas niet genoemd.

Al met al een aardige lijst met verbeteringen. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe camera’s met deze nieuwe sensor zullen presteren.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *