Nieuw topmodel fotoscanner van Canon

Canon heeft een nieuwe scanner gepresenteerd. Het is de CanoScan 9000F Mark II. Inderdaad, de opvolger van de Canoscan 9000F. De scanner is het topmodel van de flatbedscanners. Nieuwe software biedt mogelijkheden om het scannen nog makkelijker te maken. Tijd om de analoge camera weer onder het stof vandaan te halen? CanoScan 9000F mark II

Topmodel

De CanoScan is het topmodel van de Canon Flatbed scanners. De scanner maakt gebruik van een CCD-sensor die in een maximale resolutie van 9600x9600dpi scannen. Overigens kan dit alleen over een beperkte oppervlakte bij film. Voor een flatbedscan geldt een maximale resolutie van 4800x4800dpi. In beide gevallen kan een hoge kwaliteit scan gemaakt worden van film of foto. De scanner is hiervoor ook goed toegerust. Er kunnen maximaal 12 35mm filmstroken of 4 ingeraamde dia’s gescand worden (positief of negatief). Ook het 120 filmformaat wordt ondersteund (maximaal 6 x 22 cm). Met speciale software, genaamd FARE (Film Automatic Retouching Enhancement) kunnen scans gemaakt worden van originelen waarbij stofdeeltjes of krasjes worden gecorrigeerd. Ook kunnen orginelen die vervaagt zijn of waarvoor een tegenlichtcorrectie nodig is worden gemaakt.

Nieuwe software

De nieuwe software geeft mogelijkheden die we ook in andere nieuwe producten steeds vaker zien. Gezichtsherkenning is hiervan het belangrijkste voorbeeld. Ook is het mogelijk om te scannen naar Evernot of Dropbox, zodat de scans meteen vanuit de cloud overal beschikbaar zijn. Naast de OCR tekstherkenning kun je vertrouwelijke documenten meteen beveiligen.  En het aan elkaar plakken van foto’s heeft hier een nieuwe invulling gekregen. Je kunt van een A3 orgineel twee scans maken, die dan na het scannen samen te voegen tot één document.

Prijs en beschikbaarheid

De CanoScan 9000F mark II is in Nederland en België beschikbaar vanaf april voor een prijs van € 229,-

CanoScan 9000F mark II

Persbericht

Canon maakt vandaag de introductie bekend van een nieuw topmodel 9.600 dpi CCD-scanner, de CanoScan 9000F Mark II. Deze fotoscanner wordt geleverd met geavanceerde software en zorgt razendsnel voor hoge kwaliteit scans van foto’s, documenten en films.

Nieuwe, geavanceerde software Als vervanger van de CanoScan 9000F is de CanoScan 9000F Mark II uitgevoerd met de nieuwe My Image Garden software. Deze software maakt moeiteloos navigeren tussen scanfuncties mogelijk en biedt perfecte functies – waaronder gezichtsherkenning – voor het organiseren en beheren van fotoverzamelingen. Om documenten gemakkelijk te kunnen verwerken, biedt My Image Garden tekstherkenning (OCR) en de mogelijkheid om vertrouwelijke PDF-bestanden te creëren die met een wachtwoord zijn te beveiligen. De functie Scan to Cloud stelt gebruikers in staat met één druk op de knop te scannen naar Evernote of Dropbox cloud services, terwijl met Stitch Assist grote A3 documenten en foto’s in twee delen zijn te scannen om deze vervolgens naadloos weer samen te voegen.

Extra zuinig met energie De nieuwe CanoScan 9000F Mark II heeft aantal energiezuinige kenmerken. Zo schakelt Auto Power Off de scanner na een ingestelde periode uit en wordt op energie bespaard wanneer de scanner niet in gebruik is. Daarnaast werkt de 9000F Mark II met wit LED-licht dat geen opwarmtijd kent voor het scannen van reflecterende originelen en films. Vergeleken met traditionele fluorescentielampen zorgt dit voor een lager energieverbruik.

Superieure scankwaliteit De 9000F Mark II is uitgerust met een CCD-sensor en zorgt met een maximale scanresolutie van 9.600 x 9.600 dpi bij film en 4.800 x 4.800 dpi bij flatbedscans voor een indrukwekkende scankwaliteit, waarbij de details op foto’s en films haarscherp worden geregistreerd. De functie Auto Document Fix zorgt dat letters scherp en duidelijk zijn, terwijl afbeeldingen hun kleur, tint en contrast behouden.

Veelzijdig met films De CanoScan 9000F Mark II kan per scanopdracht maximaal 12 35mm filmstroken of 4 ingeraamde dia’s scannen (zowel positief als negatief). De scanner ondersteunt ook het 120 filmformaat (maximaal 6 x 22 cm). Met FARE (Film Automatic Retouching Enhancement) Level 3 kunnen gebruikers hoogwaardige scans maken van originelen waarop zich stofdeeltjes of krasjes bevinden, die vervaagt zijn of waarvoor tegenlichtcorrectie nodig is.

Snel en gebruiksvriendelijk De nieuwe CanoScan 9000F Mark II heeft een groot aantal functies en kenmerken die het bedieningsgemak vergroten. De zeven EZ-knoppen aan de voorzijde van de scanner maken het mogelijk met één druk op de knop scantaken uit te voeren en zijn te configureren volgens de individuele wensen van de gebruiker. Daarnaast herkent de Auto Scan Mode automatisch het type document dat wordt gescand en zorgt deze modus met één klik van de muis dat de scan met behulp van de optimale instellingen als foto of document wordt opgeslagen. Om de productiviteit verder te verbeteren, scant de CanoScan 9000F Mark II een A4 document in kleur met 300 dpi in circa 7 seconden.

Beschikbaarheid De CanoScan 9000F Mark II is vanaf april 2013 verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en de bruto adviesprijs is € 229,- incl. BTW.

CanoScan 9000F Mark II – belangrijkste kenmerken:

  • Professionele scanner voor films, foto’s, dia’s en documenten

  • Hoge scankwaliteit

  • Snel scannen van foto’s en documenten: circa 7 seconden voor een 300 dpi A4 in kleur

  • Hoge scansnelheid bij films: circa 18 seconden voor 35mm negatief bij 1.200 dpi

  • Veelzijdig: 12 x 35mm filmstrook, 4 x 35mm ingeraamde dia’s en 120 format film maximaal 6 x 22 cm (alleen filmstrook)

  • Automatische beeldcorrectie: met FARE Level 3 voor verwijdering van stof, krasjes en correctie van vervaagde kleuren

  • Gemakkelijke bediening via zeven EZ-knoppen

  • Geen opwarmtijd en laag energieverbruik dankzij wit LED-licht

  • Scannen naar Evernote of Dropbox

  • Met wachtwoord beveiligde pdf-bestanden met meerdere pagina’s voor eenvoudig archiveren

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *