Nieuw: de maanduitdaging

Los van de fotowedstrijden die je regelmatig op Technyx ziet, zijn we in het forum ook van start gegaan met een maandelijke activiteit: de ‘maanduitdaging‘ op initiatief van activiteitenguru Pjerry. Iedere maand zal er een nieuw onderwerp worden gekozen, waarna iedereen vervolgens relevante foto’s kan plaatsen.

Naast een leuke activiteit is het vooral ook de bedoeling dat we van elkaar kunnen leren. Er worden tips en links geplaatst over bepaalde technieken en de werkwijze. Dat kunnen voorbeeldfoto’s zijn, maar ook verwijzingen naar tutorials en/of video’s. In een apart topic kan worden gediscussieerd over de foto’s, waarbij ook op- en aanmerkingen (en lofbetuigingen) kunnen worden geplaatst door andere leden. Het is de bedoeling dat de foto’s speciaal gemaakt worden voor de maanduitdaging, dus het is niet de bedoeling om oud archiefmateriaal te gebruiken. Tegelijkertijd is er een grote mate van vrijheid; er is geen maximum aan het aantal te plaatsen foto’s en foto’s mogen ook achteraf vervangen worden door betere versies. Het is immers de bedoeling om er van te leren. Na het verstrijken van de deadline kan er gestemd worden op de foto’s. De drie beste foto’s komen te staan in een zogenaamde ‘hall of fame’. 

Panning

Het huidige onderwerp is ‘panning‘, oftwel het meetrekken met het onderwerp, waardoor beweging ontstaat. Bekijk de huidige inzendingen, lees hoe de techniek werkt en ga er zelf ook op uit om te experimenteren. Je kunt je foto’s plaatsen in het Maanduitdaging-forum.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *