NG-fotograaf Michael Melford vertelt over landschapsfotografie

Werken voor National Geographic is voor veel fotografen nog steeds een droom. Helaas zal het voor de meesten van ons ook wel een droom blijven, maar een enkeling weet toch tot de absolute top door te dringen.

Michael Melford is zo’n enkeling. Sinds 1998 mag hij al reportages voor dit beroemde tijdschrift maken. Met zo veel ervaring op het hoogste niveau heb je natuurlijk best wat interessants te vertellen, en dat is precies wat Michael op verzoek van B&H heeft gedaan. En als je dat verhaal voor beginners ook nog inspirerend kan maken, laten wij de resulterende video graag zien.

In de video laat Michael een serie inspirerende foto’s voorbijkomen, die door hem worden voorzien van de nodige anekdotes, tips en humor. Er komen simpele technische adviezen voorbij, zoals het gebruik van GND- en polarisatiefilters, maar ook het belang van voorbereiden, goed kijken, analyseren, en anticiperen. En natuurlijk het belang van geluk, en hoe je dat geluk kan afdwingen: door vooral vol te houden en geduld te hebben.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *