Nachtfoto: Eye-gebouw in Amsterdam in het roze

Het Amsterdamse ‘Eye’-gebouw kleurt vanavond roze. Dit is in verband met Wereldmeisjesdag, dat door de VN in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor de ongelijke positie van meisjes wereldwijd. Deze dag wordt morgen, zaterdag 11 oktober, ‘gevierd’. Voor fotografen biedt dit een unieke kans om het Eye in deze bijzondere kleurstelling vast te leggen, zoals Ruth Catsburg vanavond ook heeft gedaan (in opdracht van Plan Nederland). Gebruik hiervoor een lange sluitertijd van 5 tot 30 seconden en een grote diafragmawaarde, zoals f/11.

Voor de onderstaande foto fotografeerde Ruth met een Canon 5D Mark II, met een 24-70 f/2.8 L met een sluitertijd van 30 seconden en een diafragma van f/13 (op 70mm, iso 100).

filmmuseum eye is helemaal roze in het kader van wereldmeisjesdag.

foto: Plan Nederland / Ruth Catsburg

Lees het persbericht hieronder voor meer informatie over Wereldmeisjesdag.

[alert style=”grey”]

PERSBERICHT

EYE kleurt roze voor Wereldmeisjesdag

Amsterdam, 11 oktober 2014– Het EYE Filmmuseum kleurt vanavond roze ter ere van Wereldmeisjesdag op zaterdag 11 oktober. Deze dag is door de VN in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de ongelijke positie van meisjes wereldwijd. Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland komt dit jaar met een reeks van activiteiten in actie voor de meisjes in Uganda. Zij kunnen tijdens hun menstruatie niet naar school vanwege het ontbreken van goedkoop en duurzaam maandverband, goede sanitaire voorzieningen en kennis over menstruatie. De leerachterstand die ze daarmee oplopen leidt vaak tot schooluitval.

Plan werkt samen met een lokale maandverbandproducent in Uganda om uitwasbaar maandverband beschikbaar te maken voor meisjes en jonge vrouwen. Met een setje kunnen ze een jaar lang vooruit, zodat ze niet maandelijks een nieuwe uitgave hoeven te doen. Meisjes kunnen hun school afmaken en door de betere hygiëne nemen gezondheidsrisico’s af. De productie en verkoop van duurzaam maandverband creëert bovendien werkgelegenheid en een inkomen voor vrouwen.

Giovanca is het gezicht van een landelijke campagne die op Wereldmeisjesdag start. Voor meer informatie, zie: www.plannederland.nl/maandverband 

Plan

Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al meer dan 75 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden.

www.plannederland.nl

[/alert]

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *