Mobiele versie Technyx forum

Sinds de lancering van de nieuwe Technyx-site, afgelopen september, was de site geheel ‘responsief’. Er was dus geen app meer nodig om de site op een prettige manier op een smartphone te kunnen bekijken. Zoals je wellicht gezien hebt, schaalt de site automatisch mee. Oftewel op een smartphone ziet de site er iets anders uit dan op een tablet en ook weer iets anders dan op een desktop. En ook op desktops en notebooks met kleine schermen of een smal venster blijft de site leesbaar. Dankzij dit moderne design werkt de site dus op ieder apparaat.

Forum

Er was echter één uitzondering: het forum. Het forum draait namelijk binnen een frame in de reguliere site en deelt ook dezelfde gebruikersaccounts. Dat werkt prima op een desktop en een tablet, maar minder goed op een smartphone. Je kreeg dan wel een responsive mobiele versie te zien, maar het forum in het frame draaide nog op ‘desktop-resolutie’. Vanaf nu detecteert het forum ook automatisch dat het gebruikt wordt op een smartphone. Je kunt daardoor nu makkelijk topics en foto’s bekijken en zelfs gewoon inloggen en reageren.

fv-forum-app

Link naar het forum

In een desktop- of tabletbrowser zie je in de zwarte balk bovenin een link naar het forum. Op een smartphone is er minder ruimte, dus verviel die link. Er stond wel een link naar het forum onderaan iedere pagina, maar het is gebleken dat dit toch als onhandig werd ervaren. Daarom is het forum vanaf nu ook te vinden in het menu ‘Rubrieken’, helemaal onderaan.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *