Minibalhoofd van Square Jellyfish

Accessoirefabrikant Square Jellyfish heeft een statiefkop geïntroduceerd voor de allerkleinsten onder ons. En dan bedoelen we geen kinderen, maar camera’s. Dit bijzondere product is misschien wel het kleinste balhoofd dat we ooit hebben gezien.

Met een hoogte van 3,8 cm en een gewicht van 9 gram hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je door je rug gaat. Of het moet gebeuren als je voorover bukt om hem terug te vinden, nadat je hem op de grond hebt laten vallen. Ondanks deze minimale afmetingen is het in principe een volwaardig balhoofd: hij past op ieder statief, heeft een gewone schroefdraad, en bezit zelfs een verstelbare weerstand.

Uiteraard is er één grote beperking: het draagvermogen. Volgens de fabrikant moet deze statiefkop zo’n 225 gram kunnen dragen. Daarmee is dit een ideaal balhoofd om met een kleine compactcamera en een ministatief of Gorillapod te combineren. Er wordt ook al een standaardje meegeleverd dat als statief kan dienen.

Het Micro Ball Head is per direct te bestellen bij Amazon, voor $10,95.

Het Micro Ball Head, met bijgeleverde Pocket Tripod. Bij elkaar goed voor een totaalgewicht van 17 gram. Beide onderdelen zijn ook los van elkaar te gebruiken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *