MindShift Gear werkt aan de eerste roterende rugtas voor fotografen

De zoektocht naar een goede fototas lijkt wel oneindig. Ook in ons forum worden daar regelmatig discussies over gevoerd en tips gevraagd. De ene tas kan je makkelijk bij je spullen, maar levert minder draag comfort. En de andere tas draagt wel lekker, maar die moet je dan weer af doen om bij je spullen te komen. MindShift Gear, een nieuw bedrijf van de mensen achter Think Tank Photo heeft daar iets op gevonden. Is dit het ei van Columbus voor de fototassen?

Mindshift Gear Rotation 180

Rotation 180° professional

De rotation 180° heeft een nieuw manier gevonden om bij je spullen te komen. De rugtas heeft een roterend deel dat je rond kunt trekken om je middel. Er zit een heuptas in het onderste deel van de fototas dat je los kunt trekken en naar de voorkant van je lichaam kunt draaien. Dit deel zit vast met een magnetische bevestiging, zodat je snel de heuptas naar voren kunt draaien. Op deze manier heb je direct toegang tot je belangrijkste fotospullen. Traditionele rugtassen moet je eerst afdoen en op de grond leggen voordat je bij je spullen kunt komen. Met deze nieuwe vinding hoef je de rugtas niet af te doen, of rond te slingeren over een schouder of zelfs maar te stoppen met lopen. Op deze manier kan je voorkomen dat de gevoelige fotoapparatuur in contact komt met stof, modder, water en zout.

MindShift Gear en Think Tank Photo

Think Tank Photo is bekend van het maken van fototassen. Het roept daarom wellicht de vraag op waarom de nieuwe tas niet onder dit merk op de markt wordt gezet. De keuze is gemaakt om verwarring te voorkomen. Think Tank is opgericht om tegemoet te komen aan de wensen van fotografen die in een stedelijke omgeving werken. Die definitie wordt gebruikt bij het ontwerpen van de tassen. De manier waarop fotografen hun fotoapparatuur dragen in een stedelijke omgeving is heel anders dan de manier waarop outdoor en natuurfotografen dat doen. Door hiervoor een apart bedrijf op te zetten kan de productontwikkeling zich volledig richten op dit type fotografen.

Mindshift Rotation 180 open

Kickstart Project

De financiering van de productontwikkeling wordt gedaan met behulp van Kickstart. Dit is een financieringsplatform voor creatieve projecten. Alles van film, spelletjes, muziek, kunst, ontwerpen en techniek kunnen op deze manier worden gefinancierd. Op deze manier kan MindShift zich verzekeren van een aantal verkopen, omdat je in ruil voor financiering in dit geval de rugtas met verschillende accessoires krijgt als dank voor je financiering. Ondanks het forse bedrag (389 dollar of meer) is het project zeer populair, het doel is al ruim gehaald. Mocht je ook nog willen investeren om daarmee ook als eerste zo’n rugtas te hebben, dan moet je wel opschieten. Er zit een beperking aan de combinatie van investeringsbedrag en het pakket dat je daarvoor krijgt.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *