Metz betreedt studio- en videomarkt

Naast de nieuwe reportageflitser waar we eergisteren over schreven, heeft Metz nog meer groot nieuws aangekondigd. Er worden namelijk twee marktsegmenten aangeboord waar Metz nog niet eerder actief was: studioverlichting en videolampen. Voor beide segmenten wordt ook een nieuwe verzamelnaam gebruikt. De bekende Mecablitz-benaming blijft voorbehouden aan reportageflitsers.

Mecastudio

In het studiosegment trapt Metz af met vier modellen: twee basismodellen (genaamd Basic Line) gericht op hobbyisten, en twee topmodellen (Top Line) die de professional moeten aanspreken. De Basic Line flitsers die geïntroduceerd zijn bieden een flitssterkte van 200 Ws (richtgetal 50) en 400 Ws (richtgetal 70). Dat zien we terug in de typenamen BL-200 en BL-400. De Top Line-modellen verschijnen in een uitvoering van 300 Ws en 600 Ws (resp. TL-300 en TL-600), en hebben de volgende voordelen ten opzichte van de Basic Line:

  • touchscreen
  • metalen behuizing i.p.v. kunststof
  • snellere herlaadtijden
  • een beveiliging tegen oververhitting (met ventilator)
  • drie IR-sensors i.p.v. één
  • een USB-aansluiting voor software-updates.

Tegelijk met deze flitsers heeft Metz een accessoirelijn gelanceerd, met zaken zoals softboxen en parasols. Daarnaast kunnen ook veel zogenaamde ‘lightshapers’ van andere merken gebruikt worden; de bajonetvatting voorop is namelijk compatibel met Bowens-producten.

Rond ieder model is een kit opgebouwd waar alles in zit om met studiofotografie te beginnen. De BL-200 kit bestaat uit 2 mecastudio BL-200 studioflitsers inclusief stroom- en synchronisatiekabels, beschermkappen, 2 luchtgeveerde statieven (type LS- 200), 1 standaard reflector (SR-18), 1 zwart/witte parasol (UM-80 BW) van 84 cm, en een bijpassende draagtas (B-80). De BL-400 kit is vrijwel gelijk. Alleen wordt bij die kit een tweede softbox meegeleverd in plaats van de parasol. De Top Line-kits zijn zelfs exact gelijk, op de geleverde flitsers na. Beide kits bevatten naast de flitsers nog beschermkappen, twee luchtgeveerde statieven (LS-247), twee SB-90 softboxen en een T-75 trolley om de kit inclusief accessoires te vervoeren.

Mecalight

De videoserie is opgebouwd uit drie modellen: de Mecalight LED-160, LED-320 en LED-480. Ook hier is de lichtsterkte (bij video uitgedrukt in Lux) in de typenaam verwerkt. Andere lichtststerktes zijn te verkrijgen door de lampen te dimmen middels een draaiknop achterop, of juist door ze aan elkaar te koppelen. De LED-320 en LED-480 kunnen aan de LED-160 gekoppeld worden, en op die manier als één grote lamp functioneren. Alle modellen zijn ook nog voorzien van magnetische bevestigingspunten aan de voorkant, die gebruikt worden om filters (zoals het bijgeleverde kunstlichtfilter en de diffuser) te monteren.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid is nog niets bekendgemaakt. Tijdens de persconferentie werd echter wel gemeld dat er voor de BL-200 kit en BL-400 kit op prijzen van resp. 400 euro en 500 euro gerekend moet worden.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *